Menu
JenProCestovatele
Švýcarsko

Lyžování na střeše hotelu. Ve Švýcarsku to bude brzy možné

Martina Mádlová

Martina Mádlová

4. 1. 2019

Až doposud bylo lyžování na hotelových střechách vyhrazeno jen pro Jamese Bonda nebo opilým bláznům. To se ale změní s novým hotelem ve Švýcarsku s názvem Audemars Piquet Hotel des Horlogers. Co tam na vás čeká?

Tento nový hotel bude otevřen v roce 2020 a nabídne hostům možnost sjet dolů na hotelovou střechu přímo z lyžařské tratě, aniž by riskovali život či končetiny.

Ambiciózní design od architektů Biarke Ingels Group (BIG) spojuje vrchol stavby spolu se zasněženým okolím Vallée de Joux v západním Švýcarsku. Název hotel dostal podle švýcarského výrobce luxusních hodinek Audemarse Piqueta. Sousedí i s jeho muzeem.

Další úroveň lyžování

Víceúčelová střecha hotelu symbolizuje spojení, jehož cílem je vytvářet vazby mezi místními obyvateli a hosty venku i uvnitř. Jeho tvůrci tvrdí, že si velmi brzy tuto myšlenku zamilovali a rozhodli se jí přetvořit ve skutečnost.

Uvnitř se nachází dvě restaurace, bar, lázně a konferenční centrum hned vedle hotelových pokojů. Hosté se při ubytování mají cítit co nejpříjemnější. Spíše tak, jako by byli někde v rodinném penzionu než v tradičním hotelu. Všechny pokoje budou propojeny šikmou chodbou napodobující lyžařskou stezku.

A jak se dostanete dolů na hotelovou střechu? Vlastně to nebude nic těžkého. Podle tvůrců existuje běžecká stopa přímo před budovou, takže v zimním období se dostanete na střešní terasu přímo z chodby hotelových pokojů a tam bude přilehlý prostor, kde můžete nasadit lyže a v podstatě jen sjet po rampě a ven do přírody.

Kam na lyže do Švýcarska? Čekají na vás skvělé sjezdovky, luxusní ubytování i důraz na ekologii

Vzrušující zážitek

Nový švýcarský hotel nabídne vzrušující zážitek pro každého zájemce. Kde můžete lyžovat v podstatě už z hotelového pokoje? Navíc bude mít celá místní lyžařská komunita díky tomu mnohem lepší přístup do hotelu.

Stavba hotelu probíhá právě nyní. První kámen byl položen v srpnu roku 2018. Zatím vše běží podle plánu a doufejme, že se nový zázrak ve Švýcarsku v roce 2020 skutečně otevře.

Ohodnoťte tento článek:
5
Právě čtete

Lyžování na střeše hotelu. Ve Švýcarsku to bude brzy možné