Přejít k hlavnímu obsahu

JAK OPRAVIT POŠKOZENÉ VLASY

„Proč si žehlíš ty vlasy? Vždyť ti vypadají,“ zarputile tvrdila nejedna babička své vnučce. Skutečně se musíte vzdát oblíbených stylingových pomocníků, abyste nepřišla o svou hřívu? Nepanikařte!

Časté mytí, fénování, žehlení či barvení vlasů, nošení čepice nebo utaženého drdolu, to vše patří k nejrozšířenějším mýtům ohledně vypadávání vlasů. Ano, tyto činnosti vám mohou vlasy poničit, ale rozhodně nezpůsobí jejich padání i s cibulkou. Za řídnutí vlasů nejčastěji mohou hormonální změny, zdravotní problémy, např. porucha štítné žlázy nebo užívání některých léků a samozřejmě také dlouhodobý stres.

S vlasy zacházejte šetrně

Poškodit vlasové vlákno můžete prakticky čímkoliv - od špatného barvení až po nešetrné kartáčování. Poškozené vlasy se bohužel samy od sebe neopraví, proto je potřeba o ně pečovat. Základem je správný výběr šamponu a dalších produktů určených pro poškozené vlasy. Obecně se nedá říci, jak často vlasy mýt, nicméně v případě suchých a poškozených vlasů je lepší méně časté umývání. Pro snadnější rozčesávání použijte kondicionér a alespoň jednou týdně oživte vlasy regenerační maskou nebo kúrou, která dodá vlasům potřebné živiny. Masku aplikujte po celé délce vlasů a důkladně ji vmasírujte.

Vyzkoušet můžete třeba regenerační produkty na vlasy z řady L´Oréal Paris Elseve Total Repair 5! Speciální složení s keratinem posiluje strukturu vlasového vlákna a vyhlazuje jeho povrch. Díky pravidelnému používání produktů Elseve Total Repair 5 budou vaše vlasy den za dnem kompletně zregenerované, zacelené a hladké na dotek. Po dobu regenerace vlasů je nejlepší používat fén, kulmu a žehličku zcela minimálně. Pokud se bez nich neobejdete, pořiďte si některý z termo-aktivních sprejů, který vlasy dobře ochrání před tepelným poškozením.

 

Změna životosprávy

Za zvážení stojí také úprava jídelníčku. Vyvážená strava s dostatečným množstvím vitaminů (A, B, C a E), minerálů (především selen, zinek a železo) a esenciálních omega 3 kyselin má velký vliv na kvalitu a zdraví vlasů. Zařaďte proto do jídelníčku více listové zeleniny a salátu, mrkve, sladkých brambor, dýňová semínka, ořechy, vejce či ryby.