Siniaková na úvod kvalifikace v Sydney potvrdila roli favoritky

5. 1. 2019, 05:47
Aktuality 4
WTA SYDNEY - V kvalifikaci poslední generálky před Australian Open v Sydney se představila Kateřina Siniaková, která potvrdila roli favoritky proti Japonce Eri Hozumiové a slaví první letošní výhru. Barbora Strýcová bude dohrávat duel s Kazaškou Zarinou Dijasovou až zítra. Kvalifikačním sítem naopak neprojdou Lukáš Rosol ani Miriam Kolodziejová.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková po vyřazení v prvním kole v Brisbane zavítala do Sydney, kde se ale ani s velmi solidním žebříčkovým postavením (31. v WTA) nevešla do hlavní soutěže a musí hrát kvalifikaci.

V úvodním dějství proti Japonce Eri Hozumiové ani jednou neztratila servis a soupeřku dvakrát brejkla. Ve druhé sadě sice přišla o podání jako první, nicméně od stavu 1-2 už na kurtu opět dominovala a za hodinu zvítězila 6-2 6-3.

V přímém souboji o hlavní soutěž narazí na Bernardu Peraovou, nebo Alexandru Bozovicovou.

Nastartovaný obrat má Barbořa Strýcováé, jež s Kazaškou Zarinou Dijasovou prohrála úvodní set 5-7,a le pak začala zápas otáčet. Obrat dokonat ale nestihla, za stavu 5-7 6-1 a 3-1 byl duel přerušen kvůli dešti.

Naděje na účast v hlavní soutěži již skončila pro Miriam KolodziejovouJednadvacetiletá Češka, které v žebříčku WTA patří až 277. příčka, prohrála 3-6 2-6 s předloňskou šampionkou Johannou Kontaovou.

V Sydney se měla v kvalifikaci představit ještě Kristýna Plíšková. Méně úspěšná z tenisových dvojčat ale kvůli zranění levé nohy k utkání s Mónicou Puigovou nenastoupila.

• WTA PREMIER SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 823.000 dolarů
sobotní výsledky (5. 1. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo kvalifikace •
Siniaková (2-ČR) - Hozumiová (Jap.) 6-2 6-3
Strýcová (3-ČR) - Dijasová (Kaz.) 5-7 6-1 a 3-1 *přerušeno kvůli dešti
Kontaová (5-Brit.) - Kolodziejová (ČR) 6-3 6-2


V mužské části turnaje neuspěl Lukáš Rosol. Český veterán podlehl 4-6 5-7 nasazené čtyřce Tarovi Danielovi z Japonska a po neúspěchu v kvalifikaci v Dauhá prohrál i druhý letošní zápas.

• ATP 250 SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 527.880 dolarů
sobotní výsledky (5. 1. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo kvalifikace •
Daniel (4-Jap.) - Rosol (ČR) 6-4 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
tommr
zase zraněná? Nebo to vzdala když viděla ten los?
Reagovat
EllNino
vždyť ji v Shenzhenu bolela noha v zápase proti Niculescu ... zřejmě nechce riskovat před AO
Reagovat
milik254
Riskovat co?
Reagovat
EllNino
zranění? přeci jen na AO se rozdává trochu víc než v kvaldě v Sydney :) ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist