5. ledna 2019 • 14:13

Federer s Bencicovou ovládli Hopman Cup. Příští rok se asi hrát nebude

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarští tenisté Roger Federer a Belinda Bencicová porazili ve finále Hopmanova poháru stejně jako loni německou dvojici Alexander Zverev, Angelique Kerberová 2:1 na zápasy a obhájili titul. Federer opět prošel celou soutěží bez jediného zaváhání ve dvouhrách, rozhodující druhý bod získali Švýcaři stejně jako v minulé sezoně v závěrečné smíšené čtyřhře.



Švýcarsko vyhrálo neoficiální mistrovství světa smíšených dvojic už v letech 1992 a 2001. Před osmnácti lety se do listiny vítězů zapsal poprvé i Federer, který tehdy získal trofej s Martinou Hingisovou. Jako první tenista v historii nyní dokázal soutěž vyhrát potřetí. Německo si musí na třetí úspěch počkat, slavilo v letech 1993 a 1995.

Sedmatřicetiletý Federer poslal Švýcarsko do vedení, Zvereva v úvodní dvouhře porazil hladce 6:4, 6:2 a uštědřil tak o 16 let mladšímu soupeři první prohru v letošním ročníku soutěže. Vyrovnání Německu zařídila bývalá světová jednička Kerberová, která zdolala Bencicovou 6:4, 7:6 a stejně jako Federer vyhrála všechny své dvouhry.

Smíšenou čtyřhru vyhrála švýcarská dvojice v tie-breaku třetího setu, v němž odvrátila jeden mečbol německých soupeřů. Po hodině a čtyřech minutách tak mohli Federer s Bencicovou slavit čtvrtý švýcarský a zřejmě poslední titul v Hopmanově poháru.

V příští sezoně se turnaj, který se hraje od roku 1989, s největší pravděpodobností konat nebude. Z kalendáře ho vytlačí chystané obnovení Světového poháru družstev.

Tenisový Hopmanův pohár v Perthu - finále:
Švýcarsko - Německo 2:1
Federer - A. Zverev 6:4, 6:2, Bencicová - Kerberová 4:6, 6:7 (6:8), Bencicová, Federer - Kerberová, A. Zverev 4:0, 1:4, 4:3 (5:4).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud