Hlavní obsah

10 nejlepších hudebních reportáží roku 2018: V zákulisí s Lenny, Ventolinem i basákem z Deep Purple

Foto: heathersmall-mpeople.com

Heather Small z M People vystoupila v Praze v rámci akce Dance Divas.

Reklama

Redakce pro vás připravila výběr deseti nejzajímavějších hudebních reportáží, které jste v uplynulém roce mohli vidět v magazínu Slavní o známých osobnostech. Sledovat jej můžete každou neděli od 21 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Článek

Ventolin

Vysokoškolský učitel baví tisíce fanoušků svou originální tvorbou. Skládá hudbu, která je dlouhodobě například v Británii mnohem blíže mainstreamu než u nás. I tak se mu daří nevídané. V relativně konzervativním českém posluchači totiž vzbudil zájem o něco neotřelého a relativně moderního ve srovnání s českým rádiovým éterem.

Ventolin na jednom ze svých vystoupení v roce 2018. Video: Mikuláš Pejcha

Princess Chelsea

Novozélandská zpěvačka a producentka Princess Chelsea vyrazila se svým novým albem The Loneliest Girl potěšit fanoušky na měsíční zahraniční turné daleko od své domoviny. Fanoušky turné láká, protože aktuální album ztělesňuje to, co mají na zpěvačce rádi.

Princess Chelsea a její pražské vystoupení.Video: Seznam Zprávy

Heather Small

Zpěvačka Heather Small vystoupila v Praze v rámci koncertu Dance Divas. Štáb Slavných frontmanka skupiny M People uvítala v jednom z pražských hotelů, kde s dalšími vystupujícími nacvičovala závěrečnou píseň vystoupení. Na pódiu se pak objevila například Dara Rolins, Ilona Csáková, Elis Mraz nebo zahraniční hosté jako Danyl Johnson.

Exkluzivní rozhovor s Heather Small.Video: Mikuláš Pejcha, Seznam Zprávy

Jana Kratochvílová

Jana Kratochvílová s kapelou Illuminati.ca pokřtila klip k písni a vydala první videoklip z nového alba. Klip kapela pokřtila v netradičním pražském prostoru Drive House, ve kterém se odehrávají výhradně koncerty a kulturní akce. Křtilo se za doprovodu scénického tance a energií. Stěžejním bodem totiž bylo pozitivní poselství.

Jana Kratochvílová v akci.

Lenny

Po festivalovém létě se zpěvačka vrátila na klubovou scénu. Štáb Slavných natáčel v zákulisí klubu Roxy, kde proběhly hned dva vyprodané koncerty pro více než tisícovku lidí. Pro Lenny a její tým to bylo potvrzením toho, jak široké publikum svou hudbou zasáhla. A jak kvalitní práci s kapelou odvádí. „Nepřestávám za to být vděčná,“ řekla Lenny během rozhovoru pro Seznam Zprávy. „Vytvoříte nějakou ucelenou práci – třeba album – vyšlete to do světa a čekáte na reakci. A nejen, že je reakce dobrá, ale lidé vám to ještě potvrdí, protože přijdou na koncerty. Tohle je pro mě nejvíc,“ zmiňuje Lenny.

V zákulisí koncertu Lenny.Video: Mikuláš Pejcha

Bára Basiková

Domácí hudební scéna neobsahuje mnoho zpěvaček, které by si udržely uznání kritiků i veřejnosti po několik dekád v kuse. Bára Basiková patří mezi ty světlé výjimky. Stále se jí daří udržovat si hlas ve výborné kondici, což je výhodou nejen naživo, ale i ve studiu. Po pěti letech totiž přišla s novou deskou Slzy, kde se projevila její slabost pro melancholickou hudbu osmdesátých let včele s kapelami Depeche Mode, Duran Duran a Ultravox. Kromě toho se netají svými politickými názory a hlavně podporuje organizaci Jsmefer.cz, která bojuje za to, aby gayové a lesby v Česku mohli uzavírat manželství.

Bára Basiková na pražském koncertu. Video: Dan Sywala, Seznam Zprávy

Glenn Hughes

Bývalého baskytaristu a vokalistu Deep Purple Glenna Hughese jsme vyzpovídali koncem října v pražském klubu Roxy, kde se poprvé ve své sólové kariéře zaměřil čistě na skladby Deep Purple. Obdivuhodné je, že si i ve svém úctyhodném věku a především po letité drogové minulosti udržuje svůj věhlasný „ječák“ v tak výborné kondici, že by mu to mohli ostatní kolegové závidět.

Glenn Hughes exkluzivně pro Televizi Seznam.Video: Dan Sywala, Seznam Zprávy

Beth Hart

Dalším zajímavým rozhovorem v roce 2018 bylo i setkání s bluesovou divou Beth Hart. Ta umí být v případě správné konstelace okolností až neuvěřitelně pozitivní a emotivní. Svůj koncert v Praze na konci roku 2018 oznámila už rok dopředu a se stejným předstihem pozvala na své další plánované vystoupení koncem roku 2019. Je to ideální strategie, protože její vystoupení bývají často vyprodaná. Není se ani čemu divit. Její vokální přednes je dechberoucí, ale fanoušky si získala i svou nekompromisní upřímností a inspirativním životním příběhem.

Beth Hart vystoupila v Praze. A brzy se do metropole vrátí znovu.Video: Seznam Zprávy

Dub FX

Není nad to, si dát pokec na unikátní lokalitě. V Česku velice oblíbený beat boxer, looper a zpěvák Dub FX začínal jako pouliční umělec, a proto se vysloveně nabízela pražská náplavka. Zde nám prozradil, jaké byly jeho začátky, první úspěchy a jak si vybudoval svou pozici v České Republice. Vyprodat Velký sál Lucerny, to už je pořádná meta, a proto se fanouškům odvděčil krátkou exkluzivní show na náplavce, kde zahrál dvě skladby na akustickou kytaru.

Dub FX zahrál pro Televizi Seznam na náplavce.Video: Pavol Martaus

Zeal & Ardor

Máte rádi unikátní hudební kombinace? Smíchat černošskou otrokářskou hudbu a black metal, to už je něco, co dokáže vzbudit pozornost. S frontmanem švýcarských Zeal & Ardor jsme se setkali v pražském baru Hells Bells před jejich vyprodaným vystoupením v klubu Futurum. Hlavní pozornost jsme věnovali začátkům tohoto projektu, kontroverznímu marketingu a budoucím plánům.

Zeal & Ardor v Praze v roce 2018.Video: Dan Sywala, Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované