Články

Lucie Křížková strávila s rodinou Silvestra na Lipně

Přelom roku strávila na Lipně bývalá miss ČR 2003, dnes stále krásná moderátorka a především starostlivá maminka Lucie Křížková. Silvestr v oblíbeném lyžařském středisku prožila již pošesté. Užívala si s manželem Davidem, který je naším nejznámějším jachtařem a dětmi Davídkem a Lolou zimu, skvělé lyžování ve zdejším skiareálu a dlouhé procházky u největší přehradní nádrže v Čechách. Ve středu odjela do Zlína kvůli natáčení dalších reklamních spotů pro jeden z nákupních řetězců, příští týden ji čeká natáčení pořadu Sama doma pro Českou televizi.

Na Lipně vstáváme brzy, abychom byli mezi prvními na sjezdovce. Jsme ten typ lyžařů, kteří chtějí jet na nerozbředlém sněhu a užít si svah, na kterém není tolik lidí,“ uvedla 34letá příležitostná modelka.

Maximálně kolem poledne končíme. Daří se to tak, že zhruba do 11 jsme na sjezdovce téměř sami, protože tady si všichni přispávají,“ doplňuje.

Společně s manželem jim na svahu dělá společnost jejich šestiletý syn David. „On je dítě, které by nejradši všechno sjelo šusem. Když ho nutíme do nějakých obloučků, tak není moc rád, ale určitě se hodně zlepšuje. Nechceme ho moc přemlouvat a znechutit mu lyžování, když my dva jsme nadšení lyžaři a užíváme si zimy. Nejsme ti, co by v tomto ročním období chtěli jezdit do tepla,“ uvádí.

Dvouletá Lola samozřejmě nelyžuje, hlídala ji v apartmánu Lucčina matka, příští rok ji rodiče chtějí přihlásit do zdejší vyhlášené lyžařské školy. Lucie jako rodák ze středočeské Příbrami Lipno neznala, přivedl ji sem manžel David, který sem jezdí od dětství. Začali tu trávit takovou část roku, že si zde pořídili apartmán, který také pronajímají.

Poslední den v roce plánují tak, aby děti přes den chvíli spaly a pak vydržely do půlnoci „Máme tradici, že jezdíme do Českého Krumlova, což je město, které máme rádi pro jeho atmosféru. V Lipně jsme byli na večeři. Pak jsme šli procházkou do apartmánu, hráli si s dětmi a nakonec jsme se byli podívat na ohňostroj. Já jsem nikdy ale nebyla tou, kdo by musel na Silvestra pařit,“ uvedla.

Vánoce strávili Křížkovi postupně s celou rodinou. „Máme všechny moc rádi. Jednou jsme byli s manželem na Havaji, bylo to fajn, ale nebylo to úplně ono. Na Štědrý den jsme bývali v Příbrami. Před rokem a půl mi zemřel tatínek, tak jsme to změnili, a aby to na nás nepadalo, tak jsme vzali mamču do Plzně,“ řekla Lucie.

Štědrý den má u nich ještě neopakovatelnou atmosféru v tom, že syn David věří na Ježíška, proto mu psal i dopis. „Celý prosinec sekal dobrotu, aby dostal dárky, které si přál. Neměl nijak přehnané nároky, takže ty hračky i dostal. Byl nadšený,“ usmívá se.

Lola zase poprvé zjistila jaké to je, dostat dárky. Hned první dáreček – barevná modelína se jí tak zalíbil, že jí další nezajímaly a hrála si jen s modelínou a různými vykrajovátky.

Lucie si s manželem i ostatními dospělými příbuznými dávají jen maličkosti, rozhodli se tak, aby se nemuseli stresovat s výběrem a zbytečnými myšlenkami, zda budou dárky vyhovovat. Každoročně vyrábí pro rodinu tři varianty fotoknih a fotokalendářů, které ukazují náš rodinný život od listopadu předchozího roku dalších 12 měsíců.

Přesto se mi letošní přání splnilo. Já jsem si přála nové hrnce na vaření a ty mám. Pak jsem dostala ještě jeden speciální přístroj na výrobu smoothie a polévek. Manžel dostal tradiční, praktické dárky, protože každý rok říkám, že Ježíšek musí doplnit zásobu trenýrek a ponožek a on by byl určitě zklamaný, kdyby je pod stromečkem nenašel,“ uzavírá s úsměvem.

Podmínky pro lyžování jsou nyní na Lipně ideální. K dispozici je zde nejvíce otevřených sjezdovek na Šumavě. Aktuálně je v provozu více než 5 km tratí, na kterých leží až 60centimetrová pokrývka a poslední dva dny stále sněží. „Díky teplotám pod nulou můžeme intenzivně zasněžovat. Na víkend zprovozníme sjezdovku Školní směrem k jezeru a následovat pak budou další tratě a také skicrossová dráha a snowpark,“ říká mluvčí Skiareálu Lipno Vojen Smíšek. Podle předpovědi meteorologů můžeme očekávat teploty pod nulou a sněžení i v následujících třech dnech.

0 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..