6. ledna 2019 • 00:58

Rusko bere z MS dvacítek bronz. Hattrickem Švýcary setnul Slepec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Ruska zdolali v duelu o bronz na mistrovství světa hráčů do 20 let ve Vancouveru Švýcarsko 5:2 a dosáhli na medaili poosmé za posledních devět šampionátů. Hattrickem zazářil útočník Kirill Slepec.



Rusové od zlata v roce 2011 v Buffalu sbírali medaile až do loňska, kdy skončili při návratu do Buffala pátí. Mezitím získali třikrát stříbro a třikrát bronz. Teď na 43. šampionátu získali už 36. cenný kov.

Švýcarům se nepodařilo vyrovnat historické maximum v podobě třetího místa z roku 1998 z Helsinek a Hämeenlinny. Mezi nejlepší čtyřku se dostali teprve počtvrté.

Rusko, které ztratilo neporazitelnost na turnaji až v semifinále s USA (1:2), se ujalo vedení v páté minutě. Ivan Morozov projel po levé straně do útočného pásma, přihrál napravo Slepcovi, jenž se dostal až před Lucu Hollensteina a překonal jej mezi betony. Ještě v úvodní části zvýšil Šaškov, který po ubráněném oslabení udeřil z rychlého protiútoku.

Během druhého dějství nejdříve snížil z dorážky Valentin Nussbaumer, ale potom se trefil z mezikruží přesně ruský kapitán Klim Kostin a vrátil svému týmu dvoubrankové vedení. V 36. minutě Kočetkov ještě stihl vyrazit dva pokusy Justina Sigrista, jenže ze vzduchu překonal ležícího ruského gólmana Yannick Brüchweiler.

V závěrečné dvacetiminutovce pojistil výhru Ruska dvěma góly Slepec. Nejdříve ve 47. minutě sebral puk na obranné modré čáře, ujel do brejku a bekhendovým blafákem zamířil mezi Hollensteinovy betony. Hattrick dovršil 121 vteřin před koncem v oslabení při power play do prázdné branky.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let ve Vancouveru - o 3. místo:

Rusko - Švýcarsko 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Slepec (Ivan Morozov, Ilja Morozov), 14. Šaškov (Podkolzin), 33. K. Kostin (Denisenko, Romanov), 47. Slepec, 58. Slepec - 25. Nussbaumer (Le Coultre, Sigrist), 36. Brüschweiler (Sigrist, Gross). Rozhodčí: Alarie (Kan.), Björk (Švéd.) - Hynek (ČR), Oliver (USA). Vyloučení: 7:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 12.205.

Sestavy:

Rusko: Kočetkov - Žuravljov, Ilja Morozov, Samorukov, Romanov, Alexejev, Olšanskij, Rubinčik - I. Muranov, Galimov, Slepec - Denisenko, Kravcov, K. Kostin - N. Kovalenko, Šen, Starkov - Marčenko, Ivan Morozov, Podkolzin - Šaškov. Trenér: Valerij Bragin.

Švýcarsko: L. Hollenstein - Le Coultre, Gross, Berni, Aebischer, J. Moser, Burger, Barandun - Eggenberger, Kurashev, N. Müller - Brüschweiler, Sigrist, Nussbaumer - Lehmann, Tanner, Leuenberger - Wyss, Schmid, Verboon - J. Gerber. Trenér: Christian Wohlwend.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud