Zůstanou práskači bez potrestání a zaplatí to opět ti nejchudší? Proč excesy politiků mají zaplatit důchodci, zatímco šmejdi se nám ještě smějí do očí? Proč senátor zvolený jako Pirát Lukáš Wagenknecht není obstaven exekucí a nikdo na něm miliardu nevymáhá?

Proč Piráti k tomu nejen mlčí, ale práskají do Bruselu dál jak překabátěný bolševik Štětina,  který tvrdí: jednou komunista, vždy komunista? (Samozřejmě to tvrdí o druhých, na sebe to však bývalý bolševik Štětina nevztahuje) A nyní zase práskají Piráti (Bartoš)  na Babiše. Co se jim stane, dopadne li to stejně?

 

Další piráti zajali u Afriky šest námořníků. Jistě, jsou to trochu jiní piráti, ale...

Ale vraťme se k partě Pirátů českých a senátorovi Wagenknechtovi: e-systém, v němž Česko vypořádává všechny žádosti o evropské dotace bylo obviněno z podplácení a kartelové dohody. Bez důkazu.

 

Po čtyřech létech přišla žádost: nic se netalo, zapomeňte. Okorát zaplatíte 820 milionů...

No, nečumte vy důchodci a obyčejní lidé, proč bych to měl platit já, Pirát, senátor Wagenknecht?

 

A Pirát Wagenknecht, dnes senátor, je za vodou. Nepotrestatelný.

Policie odložila trestní věc podezření ze spáchání zločinu, neboť ve věci nejde o podezření ze zločinu a není namístě věc vyřídit jinak. Ministerstvo pro místní rozvoj s touto skutečností již seznámilo zástupce Evropské komise,“ potvrdil LN Vilém Frček z tiskového oddělení ministerstva pro místní rozvoj, které zodpovídá za takzvaný monitorovací systém, jak se dotyčná IT platforma jmenuje.

Kriminalistický závěr je poslední ze série tří kontrol, které se zaobíraly závažnými podezřeními plynoucími z auditu ministerstva financí. Všechny tři dopadly obdobně – třeba antimonopolní úřad našel dílčí pochybení, která potrestal stotisícovou sankcí. Odvolací instance antimonopolního úřadu pak udělenou sankci ještě upřesnila a půlku jí zrušila – zůstalo jen padesát tisíc pokuty spojené s vybavením záložního pracoviště, ale stejně jako Finanční správa s policií se neztotožnil s názorem ministerských auditorů, že se kolem IT zakázky odehrálo kartelové spiknutí.

 

Česká republika přišla o necelou miliardu

„Na základě tohoto auditu se tím začala zabývat policie a Evropská komise odmítla platit výdaje do doby ukončení policejního šetření úplně. Po 3,5 roku policie nic nenašla a tím potvrdila názor ministerstva pro místní rozvoj. Tímto krokem pana Wagenknechta přišla Česká republika o necelou miliardu – 820 milionů korun – ze zdrojů Evropské unie,“ dodal Frček.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/kartel-ktery-nebyl-stal-cesko-miliardu.A190103_104114_ln_domov_ele

 

P.S. Proč není zákon, že za spekulativní či účelové udání čeká pachatele stejný trest, jako by byla výše, kdyby se skutek stal?