Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Jedno české nej. Dostál měl na MS dvacítek nejvyšší úspěšnost zákroků

Alespoň jedna drobná stopa se otiskla do dějin letošního mistrovství světa dvacítek. Brankář Lukáš Dostál měl nejvyšší úspěšnost zákroků 95,65 procenta. Osmnáctiletý gólman Komety Brno, který chytá v prvoligové Třebíči, byl s průměrem 1,25 obdržené branky na zápas druhý. Lepší bilanci měl jen Kanaďan Michael DiPietro (1,23). Produktivitu vyhrál ruský útočník Grigorij Denisenko s devíti body za čtyři branky a pět asistencí ze sedmi utkání. Stejný počet bodů nasbíral také Fin Aleksi Heponiemi, který vstřelil tři góly a na šest přihrál.

Vítězstvím v kanadském bodování Denisenko napodobil krajany Vladimira Krutova (1979 a 1980), Alexandra Mogilného (1988), Igora Grigorenka (2003), Jevgenije Kuzněcova (2012) a Kirilla Kaprizova (2017). Denisenka, který působí v Jaroslavli v KHL, draftovala v NHL loni v prvním kole na 15. místě Florida.

Rekord šampionátu drží suverénně Švéd Peter Forsberg, který v roce 1993 na domácí půdě zaznamenal v sedmi zápasech 31 bodů za sedm branek a 24 asistencí.

Nejlepším střelcem letošního MS se stal se šesti góly Švýcar Philipp Kurashev a pozice nejlepšího nahrávače patřila se sedmi asistencemi Rusovi Alexandru Romanovovi, který se s osmi body stal také nejproduktivnějším obráncem turnaje.

Český kapitán Martin Nečas byl s 18 minutami třetím nejtrestanějším hráčem šampionátu. Titul 'zlého muže' patřil s 31 minutami Rusovi Ivanu Muranovovi.

Individuální ocenění MS hokejistů do 20 let v Kanadě

Nejlepší hráči (podle direktoriátu turnaje):

brankář: Pjotr Kočetkov,

obránce: Alexandr Romanov (oba Rusko),

útočník: Ryan Poehling (USA).

All Star tým (podle akreditovaných novinářů):

Ukko-Pekka Luukkonen (Finsko) - Alexander Romanov (Rusko), Erik Brännström (Švédsko) - Grigorij Denisenko (Rusko), Philipp Kurashev (Švýcarsko), Ryan Poehling (USA).

Nejužitečnější hráč: Ryan Poehling (USA)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články