bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ve stínu hvězd. Sam Reinhart září a naplňuje potenciál

6. ledna 2019, 11:00

Vojtěch Jurák

V souvislosti s Buffalem se mluví zpravidla o jiných, o něm tolik ne. Jack Eichel je tváří i kapitánem týmu, Jeff Skinner střelecky září, Rasmus Dahlin se stal jedničkou loňského draftu. V sestavě Sabres má však Sam Reinhart (na snímku vlevo) pevné místo a pomalu se stává jedním z pilířů týmové ofenzivy.

O Reinhartovi se vědělo, že má předpoklady ke slibné, ba dokonce hvězdné kariéře. Buffalo si ho na draftu v roce 2014 vybralo z celkového druhého místa. Ovšem ve společnosti „dvojek“ vstupního draftu Reinhart zatím nebudí takovou pozornost jako jiní hokejisté. Vždyť ze stejného místa si kluby NHL vybraly například Patrika Laineho (2016), Jacka Eichela (2015), Aleksandera Barkova (2013), Gabriela Landeskoga (2011) nebo Tylera Seguina (2010). 

Pro Buffalo je však Reinhart důležitým dílkem ofenzivní mozaiky. Třiadvacetiletému útočníkovi bezpochyby pomohl kanonýr Jeff Skinner, kterého klub v létě přivedl do svých řad. Právě Skinner, Reinhart a Eichel vytvořili nejproduktivnější první útok Sabres za poslední roky. Společně v jedné lajně hrají většinu letošní sezony a všichni tři jsou seřazeni na čele týmového bodování. 

„Je skvělý nahrávač, má opravdu dobrý cit pro hru,“ prohlásil před Vánoci Skinner o svém spoluhráči na internetových stránkách klubu. „Dokáže odhadnout, kde se kdo pohybuje. Získá puk a je okamžitě připraven ho posunout dál. Tímto vyniká asi nejvíc.“ 

Mladý Kanaďan letos sbírá především asistence a má našlápnuto k nejlepšímu ročníku své dosavadní kariéry. V NHL zatím odehrál tři kompletní sezony, v nichž nasbíral 42, 47 a 50 bodů. V té letošní si ovšem drží průměr přibližně bod na zápas a stačil už dosáhnout na čtyřicetibodovou hranici. Na přelomu listopadu a prosince bodoval Reinhart dokonce v jedenácti zápasech za sebou, což byla jeho vůbec nejdelší série v kariéře. Během ní vstřelil pět branek a přidal třináct nahrávek.

„Nastupuju s dobrými hokejisty, daří se nám. Tým od nás potřebuje, abychom dávali góly, bodovali. Budeme se v tom snažit pokračovat,“ komentoval Reinhart svou rekordní bodovou šňůru pro klubové stránky.

Těžko dělat předčasné závěry, základní část soutěže je teprve v polovině. Ale pokud by Reinhart udržel nastolené tempo a nezastavilo by jej nějaké zranění, může klidně zakončit základní část někde kolem 80 bodů.

Kanadský forward podepsal v létě s Buffalem novou, dvouletou smlouvu s průměrným příjmem 3,65 milionu dolarů za sezonu psali jsme zde. Vzhledem k pomalejšímu rozjezdu kariéry (přece jen do druhého hráče draftu jsou vkládána vysoká očekávání) není divu, že klub přistoupil na variantu tzv. bridge kontraktu. Pokud však Reinhart udrží svou hru na tak vysoké úrovni i v budoucnu, bude si moct zanedlouho říct o dlouhodobější smlouvu a vyšší plat.  

Reinhart má dva starší bratry, kteří také hrají hokej. Zatímco Sam se napevno usadil v sestavě Buffala, kde by měl brzy pokořit hranici 300 odehraných zápasů, a je z bratrské trojice zatím nejúspěšnější, prostřední Griffin dosud odehrál v NHL 37 utkání a v současnosti nastupuje v AHL. Nejstarší Max nastoupil v NHL ke 23 zápasům, v tuto chvíli je bez angažmá. Hokej hrával dlouhá léta i jejich otec Paul Reinhart – ten v 80. letech stabilně nastupoval především za Calgary a ve slavné soutěži odehrál více než šest stovek duelů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.