Infratopení: Efektivní a elegantní vytápění interiéru

Infratopení

Přemýšlíte o tom, že byste změnili stávající vytápění ve vašem interiéru, případně řešíte otopný systém v novostavbě? Pak jste se už jistě zabývali několika různými alternativami. Narazili jste také na infratopení? Ať už je vaše odpověď kladná či záporná, určitě stojí za to něco o tomto druhu vytápění vědět. Právě z toho důvodu vám ho v následujících řádcích představíme mnohem podrobněji.

Nástěnné infrapanely

Zdroj obrázku: infratopeni-heatwell.cz

Infratopení představuje sálavý tepelný zdroj

Znáte nejznámější zdroj sálavého tepla? Ano, jedná se o slunce. Jen si vzpomeňte na to, jak ležíte a opalujete se. Pokud to nepřeženete, cítíte se bezesporu velmi příjemně. V dobách minulých fungovala na podobném principu kachlová kamna. V současnosti jsou optimálním zdrojem sálavého tepla infrapanely. Právě ony dokážou efektivně ohřívat veškeré povrchy ve svém okolí. Až od nich je poté sekundárně ohříván vzduch v dané místnosti.

Efektivní snížení nákladů díky infratopení

Díky infratopení lze snížit spotřebu energií až o 50 %. Velkou výhodou je i absence nějakých vysokých počátečních poplatků. Stejně tak můžete zapomenout i na stavební zásahy podobně, jako je tomu při řešení podlahového vytápění. Některé infrapanely dokonce nevyžadují ani přípojku na 300 W. Jinak je zapotřebí zmínit také minimální tepelné ztráty.

Stropní infrapanely

Zdroj obrázku: infratopeni-heatwell.cz

Infrapanely jako skvělý designový prvek

Na rozdíl od klasických radiátorů vypadají infrapanely skvěle. Mohou být například na stěnách a tvořit elegantní topné obrazy. Jaký motiv u nich zvolíte, bude pouze na vašem vlastním vkusu. Stejně tak jsou poutavé i stropní infrapanely. Hezké jsou bezrámové variace do koupelen. Ty se skvěle hodí jako zrcadlo. Zmiňované stropní variace se hodí mimo jiné také do kazetových stropů nebo sádrokartonových konstrukcí.

A kde pořídit stylové infratopení v mnoha podobách? U společnosti Jiří Gottwald – infratopení.

Zdroj náhledového obrázku: infratopeni-heatwell.cz

Bydlení mě baví. Rád se s vámi podělím o své zkušenosti.