Do závěrečného závodu Turné čtyř můstků postoupili tři čeští skokani, kvalifikaci vyhrál Eisenbichler

Roman Koudelka, Čestmíř Kožíšek a Viktor Polášek zvládli v rakouském Bischofshofenu postoupit do hlavního závodu. Mimo postupující padesátku závodníků zůstal Lukáš Hlava. Kvalifikaci ovládl Němec Markus Eisenbichler, až třetí skončil suverén letošního Turné Rjoju Kobajaši z Japonska.

Bischofshofen/Rakousko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka během tréninku před závodem v Bischofshofenu

Roman Koudelka během tréninku před závodem v Bischofshofenu | Foto: Lisi Niesner | Zdroj: Reuters

Kvalifikace v rakouském Bischofshofenu byla posunuta ze soboty na neděli kvůli hustému sněžení, které zasáhlo celé Rakousko.

Nabité finále Turné čtyř můstků. Závodit se bude chvíli po kvalifikaci, změní se i systém

Číst článek

Jako první z českých reprezentantů se pustil z můstku Čestmír Kožíšek. Ten doletěl na značku pro 126 metrů, což stačilo na postup. Jako druhý přišel na řadu Lukáš Hlava, kterému se ale skok vůbec nevydařil, když si zapsal jen 110 metrů a do hlavního závodu se nepodívá.

Třetím českým zástupcem v kvalifikaci na závěrečný závod Turné čtyř můstku byl Viktor Polášek, kterému stačilo na postup do hlavního závodu 119 metru.

Čtvrtý přišel na řadu nejlepší český skokan a šestý muž průběžného hodnocení seriálu Roman Koudelka, který se skokem dlouhým 127,5 metru jasně kvalifikoval do hlavního závodu.

Nejlepším v kvalifikaci byl Němec Markus Eisenbichler. Na druhém místě skončil Robert Johansson z Norska a až třetí byl suverén Turné Japonec Rjoju Kobajaši. První kolo začíná v Rakousku v pět hodin.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme