americké lednice
Bydlení­ je hra Kuchyně

Americké lednice nejsou jen pro Američany

Každý národ má své určité charakteristiky, podle kterých ho poznává svět. A Američané jsou definováni stejně jako jejich lednice – megalomanské, prostorné a plné vychytávek. A také je poznáte na první pohled. Americké lednice jsou totiž dvoudvéřové, v kuchyni tedy na ně potřebujete opravdu dostatek prostoru, zkrátka musíte s jejich přítomností počítat dopředu.

Zatímco šířka normálních lednic se pohybuje kolem 60 centimetrů, americké lednice mívají o úctyhodných 30 centimetrů více. Nevejdou se tedy jen tak někam. Lednice bývají konstruovány dvěma různými způsoby. První design je běžnější, kdy jedno křídlo lednice je užší a tvoří ho mrazná část, druhá širší část je určena jako lednice. Druhý design je podobný našim lednicím, kdy vrchní dvě křídla jsou symetrická a jsou tvořená lednicí, zatímco spodní část opět o dvou křídlech je určena jako mrazák.

Vychytávky amerických lednic

Pro nás asi největší vychytávkou bývá přítomnost nápojového automatu. Ten v lednici zabírá ale poměrně dost místa, takže pokud víte, že využijete celý potenciál lednice, určitě si o něj nenechte objem zkrátit. Takový automat umí natankovat nejenom chladivou vodu, kdykoliv potřebujete, ale vytvoří i při stisku správného tlačítka led.

Aby tato funkce ale fungovala, musíte si ohlídat dostatek vody v zásobníku na tvoření ledu. V některých amerických lednicích dále najdete vychytávku v podobě funkce „Dovolená“. Při jejím zprovoznění můžete naprosto bez obav odjet na svou vysněnou dovolenou, aniž by vás po návratu v lednici čekalo něco nepříjemného. Lednice totiž minimalizuje svoji spotřebu a zamezí vzniku hub a plísní. Žádné zkažené, páchnoucí nebo shnilé potraviny tak nebudete muset řešit. Další skvělou aplikací u amerických lednic je přehledný displej pro regulaci teploty mrazáku a lednice zvlášť nebo nenámrazová technologie.