Z kořenů českého fotbalu vyrostl v nejlepšího staršího dorostence David Heidenreich


Obránce italského celku Atalanta Bergamo a kapitán českého reprezentačního fotbalového týmu do 19 let David Heidenreich byl vyhlášen nejlepším českým starším dorostencem za rok 2018. Ocenění se dočkal během již 17. ročníku  Galavečeru Grassroots fotbalu za kalendářní rok  2018.

SportovníListy.cz byly na místě děje...



David Heidenreich pomohl svými výkony výběru trenéra Jana Suchopárka k postupu ze základní fáze kvalifikace na evropský šampionát, i když poslední zápas s Chorvatskem nedohrál pro zranění. V anketě o nejlepšího dorostence za rok 2018 byl nominován společně s Tomášem Keplem z Viktorie Plzeň a Matějem Kovářem působícím v Manchesteru United. Plzeňský mladík skončil druhý, brankář anglického celku na třetím místě.

V kategorii mladších dorostenců zvítězil útočník pražské Sparty Adam Hložek, jenž skončil minulý rok třetí. V souvislosti se 17. ročníkem Grassroots fotbalu je příhodné upozornit na to, jak dlouho se již výsledky kořenů českého fotbalu vyhlašují. Vždyť  Adam Hložek ročník 2002 je starý stejně tak dlouho jako tato akce. Narodil se totiž pár měsíců až poté, kdy byly vyhlášeny výsledky prvního ročníku  Grassroots fotbalu 2002.

Druhý mezi mladšími dorostenci tentokrát skončil Antonín Svoboda působící v RB Salzburg, o třetí místo se podělili Jan Hellebrand ze Zlína a Lukáš Vorlický z Atalanty Bergamo, jenž anketu ovládl minulý rok.

Talentem roku mezi fotbalistkami se opět stala hráčka Sparty Andrea Stašková, která toto ocenění převzala i minulý rok. Na druhém místě skončila Eliška Sonntagová ze Sparty a na třetím místě Lucie Jelínková, která působí ve Slovácku.

Trenérem roku ženského fotbalu se za rok 2018 stal Petr Vlachovský z 1.FC Slovácko, na druhém místě skončil reprezentační kouč Karel Rada a třetí místo bral Pavel Medynský z pražské Slavie.

Mezi futsalovými trenéry tentokrát získal prvenství kouč české U19 Martin Brůna. Za ním skončil kouč futsalového „áčka“ Tomáš Neumann a trenér jednadvacítky Marek Kopecký.

Nejlepším futsalistou roku se stal Michal Seidler ze Sparty Praha, hned za ním skončil Tomáš Vnuk z Plzně  a Radim Záruba z pražské Slavie. Talentem roku mezi futsalisty se stal Lukáš Křivánek z týmu Bazooka CF Uherské Hradiště. Na druhém místě skončil jeho týmový spoluhráč Ivan Šarközy a třetí Jan Žežulka z pražské Slavie.

Nejlepším hráčem za rok 2018 v plážovém fotbalu byl vyhlášen Filip Vyhnal.

Grassroots pamatuje také na nejlepší trenéry v mládežnických kategoriích. Mezi dorosteneckými trenéry se ocenění dočkali Zdeněk Kocman z České Třebové a Jiří Žilák za práci ve Viktorii Plzeň. Druhý jmenovaný se navíc stal před koncem roku nově trenérem české reprezentace do 20 let.

Mezi žákovskými trenéry si ocenění vysloužili Jiří Opršal z TJ Šmolovy a Oldřich Vitonský z SK Hranice.

Plakety a dárky v podobě kopaček a u žen pak květin předávali oceněným hráčům a trenérům nebo manažerům osobnosti českého sportu například  dvojnásobná olympijská vítězka ve vodním slalomu Štěpánka Hilgertová, trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý či hokejista a poslanec Milan Hnilička.





   Praha 6. ledna 2019



ZE 17. GALAVEČERU GRASSROOTS



HRÁČSKÉ ANKETY


Fotbal – starší dorostenec: 1. David Heidenreich (Atalanta Bergamo), 2. Tomáš Kepl (FC Viktoria Plzeň), 3. Matěj Kovář (Manchester United)

Fotbal – mladší dorostenec (Cena Vlastislava Marečka): 1. Adam Hložek (AC Sparta Praha), 2. Antonín Svoboda (RB Salzburg), 3. Lukáš Vorlický (Atalanta Bergamo) a Jan Hellebrand (FC Fastav Zlín)

Ženský fotbal – talent roku: 1. Andrea Stašková (AC Sparta Praha), 2. Eliška Sonntagová (AC Sparta Praha), 3. Lucie Jelínková (1.FC Slovácko)

Futsalista roku: 1. Michal Seidler (AC Sparta Praha), Tomáš Vnuk (SK Interobal Plzeň), Radim Záruba (SK Slavia Praha)

Futsal – talent roku: 1. Lukáš Křivánek (Bazooka CF Uherské Hradiště), 2. Ivan Šarközy (Bazooka CF Uherské Hradiště), 3. Jan Žežulka (SK Slavia Praha)

Plážový fotbal: Filip Vyhnal

TRENÉRSKÉ ANKETY

Fotbal – dorostenci (bez umístění): Jiří Žilák (FC Viktoria Plzeň), Zdeněk Kocman (FK Česká Třebová)

Fotbal – žáci (bez umístění): Jiří Opršal (TJ Šmolovy), Oldřich Vitonský (SK Hranice)

Ženský fotbal: 1. Petr Vlachovský (1.FC Slovácko), 2. Karel Rada (reprezentace ČR „A“), 3. Pavel Medynský (SK Slavia Praha)

Futsal: 1. Martin Brůna (reprezentace ČR U19), 2. Tomáš Neumann (reprezentace ČR „A“), 3. Marek Kopecký (reprezentace ČR U21)

DOPROVODNÉ ANKETY

Grassroots sociální akce roku 2018: Walking fotbal

Grassroots cena fair play roku 2018: Charitativní počin AFC Humpolec a FK Pelhřimov 

Grassroots akce roku 2018: Můj fotbal živě

(ps, FA ČR, SportovníListy.cz, foto: Petr Skála)

Seminář ČFOKK – Okinawa Kobudo

16.4.2024 08:10:08

Okinawa Kobudo je velmi staré bojové umění z ostrova Okinawa, které vzniklo oddělením od Karate, a tak karate se stalo systémem boje beze zbraně a kobudo systémem boje se zbraněmi. Tyto zbraně v m...