Společnost Tilray oznamuje úspěšné obnovení dodávek léčebného konopí do České republiky

Společnost Tilray (Nasdaq: TLRY), globální lídr v oblasti výzkumu, pěstování, výroby a distribuce konopí dnes oznámila, že úspěšně obnovila dodávky konopí pro léčebné použití určeného pro celostátní distribuci do nemocnic, lékáren a klinik v České republice, což představuje pozitivní krok kupředu pro české pacienty v nouzi.

Nyní je na lékařský předpis k dispozici produkt Tilray Rozdrobněné sušené květy THC16, tetrahydrokanabinol, neboli THC dominantní rozdrobněný produkt, vyvinutý pro účely usnadnění individuální přípravy v lékárnách. Dodávky tohoto produktu byly obnoveny pro české specialisty po jeho původním, celostátním uvedení na trh, které se uskutečnilo na začátku letošního roku.

Současné předpisy v České republice vyžadují, aby byl ze sušeného konopí pro léčebné použití, před jeho vydáním pacientům lékárníky, připravován pouze individuálně připravovaný léčivý přípravek. Léčivá látka Tilray Rozdrobněné sušené květy THC16 je balena způsobem, kterým z ní lze snadno v lékárně připravit konečnou lékovou formu, která je pak vydávána jednotlivým pacientům.

Všechny produkty společnosti Tilray jsou vyráběny v souladu s pokyny Evropské komise (EudraLex) pro Správnou výrobní praxi (SVP), nejpřísnějším farmaceutickým standardem, který musí být dodržován všemi výrobci léčivých látek v Evropské unii. Tilray je jediným zahraničním producentem konopí pro léčebné použití, který byl schválen Státním ústavem pro kontrolu léčiv (SÚKL), poskytujícím záruky pro poskytovatele zdravotní péče.

O společnosti Tilray

Tilray je globálním průkopníkem v oblasti výzkumu, výroby a distribuce konopí. Tilray v současné době poskytuje své produkty desítkám tisíc pacientů ve dvanácti zemích, rozprostírajících se na pěti kontinentech. Společnost Tilray spolupracuje jak s obchodními partnery, tak rovněž prostřednictvím svých přidružených entit v Kanadě (Tilray Canada Ltd.), Austrálii a Novém Zélandu (Tilray Australia New Zealand Pty Ltd), Německu (Tilray Deutschland GmbH), Americe (Tilray Latin America SpA) a Portugalsku (Tilray Portugal Unipessoal Lda).

Kontakty

Pro předepisující lékaře a lékárníky:

Pavel Jeřábek, Pharmacy & Compliance Manager, Europe

Telefon: +420 777 825 140

E-mail: pavel.jerabek@tilray.com

Pro distribuci:

Czech Medical Herbs, s.r.o.

Telefon: +420 602 299 220

Pro společnost Tilray v Evropě:

Sean Carney

Director, Business Development & Government Relations, Europe

Telefon: +420 776 012 709

E-mail: sean.carney@tilray.com

Tilray Global Media:

News@Tilray.com

1-833-206-8161

Klíčová slova ČR-léky-drogy-konopí-firmy-Tilray

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.