InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Situace v Měšicích: Spojka, tunel nebo nic

Ilustrační foto.  , Autor: Tomáš Přibyl - Jižní Čechy Teď

Ilustrační foto.     Autor: Tomáš Přibyl - Jižní Čechy Teď

TÁBOR – Táborští zastupitelé obdrželi informaci, že Jihočeský kraj letos počítá s odstartováním stavby propojovací silnice Chýnovská - Vožická. Nová silnice se má zaříznout do louky před chovatelským areálem na Šibeném vrchu proti areálu hasičů a pokračovat směrem k Vožické. Hana Randová (Tábor sobě) apelovala na vedení města, aby ještě jednalo s krajem a žádalo zahloubení této silnice částečně do tunelu.

 

Zabránilo by se tak odříznutí Měšic od zbytku města tímto koridorem. Randová připomněla, že na stavbu tunelu kraj přistoupil u Srubce na předměstí krajského města a Táboráky by měl respektovat stejně. U Srubce si obyvatelé tunel prosadili.

Bývalý starosta Jiří Fišer (T 2020) upozornil, že stavbu propojení Chýnovská - Vožická měl kraj v plánu akcí mimo aktuální pořadí a právě minulé vedení města usilovalo o to, aby se akce urychlila. Kraj nyní žádá o dotaci. "Když teď budeme žádat změnu projektu, uniknou tyto dotační peníze a kraj od akce couvne. Občanům z rodinných domů v Měšicích jsme slíbili, že za peníze města pro ně vybudujeme opatření, která nepříjemné dopady zmírní," řekl Fišer.

"Nehrajte tady na lidi flignu. Vy postavíte směrem od Měšic val, pak nevyjdou protihluková měření, tak ho zvýšíte a tím Měšice odříznete ještě víc. Lidé se bojí, že až se propojí dalším úsekem Čekanice a silnice I/19, budou se tudy auta vyhýbat dálnici a provoz bude silný. To se pro Měšické dá řešit jedině přenesením do tunelu, a to jsem poslední, kdo by říkal, že dotační peníze se mají odmítat," připojil se k Haně Randové František Dědič z ODS.

Jiří Fišer upozornil, že spojka je místy zaříznutá až šest metrů hluboko a to by mělo k eliminování hluku stačit. Odříznutí Měšic to ale neřeší. Návrh, aby město vstoupilo s krajem do jednání a žádalo tunel, nakonec podpořilo jen devět zastupitelů, což nestačí. Spojka Chýnovská - Vožická by se tak měla začít na jaře stavět a dokončit v roce 2020.

Diskuse k článku - 32 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2 3  | Starší příspěvky »
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Tak to je... Čekali jsme, že po volbách se změní složení zastupitelstva, bohužel jsme se toho nedočkali. Jen ze starosty se stal tiskový mluvčí. Kamarádi v zastupitelstvu tedy budou vládnout dál. Životní prostředí je pro ně po volbách jaksi cizí pojem i když před volbami nás voliče právě na toto lákali slibovali zlepšení. Důkazem toho je právě stavba této nesmyslné přeložky, která by na věky zničila životní prostředí v Měšicích. Co tomu říká hlavní propagátorka ze strany Zelených, která s touto stavbou přišla a kamarádi jí s tím pomohli a podpořili.Dopravu v Čekanicích to nesníží, lepší by bylo postavit napřed severní větev, čímž by se vyřešil i nájezd na D1 od Ml. Vožice. Proč na toto řešení nepřišli tehdejší zastupitelé?
    OLD SENIOR

    Vloženo 11.1.2019 13:41:28

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Dobrý den,
    výstavbou spojky zamezíte vstupu chodců do Měšic?

    Vloženo 10.1.2019 11:28:44

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Minimálně soudruhovi, co se tak vehementně zastává havranů, by vstupu zamezila zcela určitě.

      Vloženo 10.1.2019 20:25:42

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Stavbou přeložky CH-V by Tábor určitě zaujal prvenství mezi většími městy, v umístění rušné tranzitní tepny co nejblíže k obytným zónám a vedoucí do středu obce. Vzdálenost valu 1,5 m od plotů to je opravdu možná i světová rarita. Diletantům zdar. Petice s 513 podpisy proti tomuto nesmyslnému průtahu zastupitelům nestačila, tak je potřeba přitvrdit.

    Vloženo 9.1.2019 13:28:21

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Před nějakou dobou jsem viděl jakési plány a tam byl udělaný sjezd z dálnice, lépe řečeno těsně před napojením přivaděče od Písku byl velký kruháč a z něj spojka na Vožickou.
    Což by asi bylo nejrozumnější řešení.
    Bohužel v Táboře se k dopravě přistupuje tak nějak diletantsky. Už drahně let se mluví o spojce od Tesca na Slapy, která by také Táboru trochu odlehčila. Jenže se o ní jen mluví.
    Jestli samotná spojka v Měšicích něco vyřeší nevím. Ale určitě bych šel cestou tunelu, asi by byl to nejlepší řešení. Na povrchu by se relativně nic nezměnilo a doprava by tolik nerušila obyvatele Měšic.

    Vloženo 8.1.2019 20:48:13

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Přesně tak. Jeden sjezd z dálnice by pomohl víc jak nějaké propojování ulic ve městě, které stejně nic moc nevyřeší. Na jedné straně si lidé od aut trochu pomůžou (Čekanice) a na druhé pohorší (Měšice, Chýnovská ... Auta, která jedou po dálnici a pokračují na Vožici nebo do průmyslové zóny není třeba vůbec tahat do města !!!

      Vloženo 9.1.2019 06:21:21

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Souhlasím a jsem pro vyhlášení referenda !!!

        Vloženo 9.1.2019 10:03:01

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Vůbec je chyba, že na dálnici není sjezd a nájezd od Zaluží a od Tábora. Možná by ty sjezdy a nájezdy vyřesili průjezd od dálnice či Budějovic na Ml. Vožici zbytečně kolem Comettu, přes kruháč u Shellky, přes Zavadilku atd. doprava by se mohla rovnou stáhnout tak nad Zalužím na dálnici a většina vozidel míjet obydlenou zónu. Většina lidí už je stejně nucena mít dalniční známku a zbytek by projel v pohodě, určitě by vozidel dost ubylo. Možná by to byl i menší zásah do zástavby a krajiny než ty sjezdy a nájezdy na volném poli. Možná i levnější by to mohlo být.

    Vloženo 8.1.2019 19:48:37

« Novější příspěvky 1 2 3  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace