Domů » Aktuality » Rally Dakar 2019 s nadějnou českou účastí

Rally Dakar 2019 s nadějnou českou účastí

0

Start roku 2019 není pouze ve znamení novoročních předsevzetí, ale také rally Dakar. Letos se koná již 41. ročník a závod oficiálně započal v nědeli večer. Tento rok se odehrává v Peru a zajímavostí je, že celý závod se tento rok odehrává pouze na území jedné země. Letošní ročník se samozřejmě neobešel ani bez české účasti.

Rally Dakar 2019 s nadějnou českou účastí

Závodníky čeká až 5 603 kilometrů

Tentokrát bude v této jihoafrické zemi s přírodními živly bojovat celkem 26 závodníků z České republiky. Nečeká je žádná malá výzva. Během deseti etap urazí celkově 5 603 kilometrů, z čehož 2 961 km bude ostrých závodních. Motorky a čtyřkolky ujedou jen nepatrně méně. Celkem je čeká trasa dlouhá 5 541 kilometrů a z toho 2 880 závodních. Kamiony mají trasu o dva kilometry kratší než auta.

Závod potrvá deset dní

První etapa tedy započala v neděli 7.1. 2019. Cíl tohoto celosvětové známého závodu je naplánován na 17. ledna. Je to tedy 10 dní nesmírně náročného závodění, které dostane to nejlepší z řidičů i materiálu. Na startu nechyběli ani vítězové z minulého ročníku. V kamionu je to posádka Edouard Nikolajev, Jevgenij Jakovlev a Vladímir Rybakov, v automobilech Carlos Sainz a Lucas Cruz, Matthias Walkner na motocyklech a v kategorii bugin Reinaldo Varena a Gustavo Gugelmin.

Kolik závodníků bude bojovat o výhru?

Pokud vás zajímá, kolik závodníku se do takového závodu pro letošního ročníku přihlásilo, tak pro vás máme odpověď. Je to přesně 512 závodníků a 22 závodnic. Pocházejí z 22 různých zemí. A mezi nimi najdeme pouze tři národnosti, které mají své zastoupení napříč všemi kategoriemi. Najdete mezi nimi Argentinu, Francii a právě Českou republiku. Francie má v závodě největší zastoupení a to 80 závodníků a závodnic.

Češi se na Dakar 2019 rozhodně neztratí

Pokud sečteme počet startů na závodě Rallye Dakar 26 našich našich závodníků, tak se dostaneme na číslo 101. Jedná se tedy o velice zkušenou skupinu, od níž můžeme očekávat pěkné výsledky. Vždyť startuje také Aleš Loprais, který má na kontě již 13 účastí.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Nejnovější články