Neustupujte partnerovi! Komfortní spánek pro oba přináší partnerské matrace

Vybíráte s partnerem postel? Pak jste jistě narazili na oblíbené dilema, zda pořídit jednu celistvou dvojmatraci nebo dvě matrace běžných rozměrů. My vám ho nyní pomůžeme rozseknout.

Buďte sobečtí, kompromis se nevyplácí

Do společné postele uleháte s partnerem den co den a oběma z vás záleží na to, abyste se kvalitně vyspali. Každý ale máte jinou představu o pohodlí a tuhosti matrace. A v oblasti spánku se nevyplácí dělat kompromisy.

Je tedy lepší pořídit jednu velkou dvojmatraci nebo dvě samostatné matrace partnerského typu? Podívejme se na rub i líc obou variant.

  • Dvojmatrace
+ bez mezery mezi matracemi

+ větší pohodlí při spaní s dětmi nebo mazlíčky

– obtížná manipulace

– nemožnost vyprat potah v pračce

– nehodí se na polohovací rošt

– cítíte vlnění při pohybu partnera

  • Dvě partnerské matrace
+ obě matrace stejně vysoké

+ různé tuhosti stran, stačí otočit podle preferencí

+ necítíte pohyb partnera při přetáčení

+ matrace můžete uložit na polohovatelné rošty

+ snadná manipulace

+ možnost vyprat potah v pračce

– mezera mezi matracemi

 

Která pozitiva a negativa jsou pro vás rozhodující? Velmi pravděpodobně půjde o tuhost (tvrdost) matrace. Partnerské matrace jsou konstruovány tak, aby jedna a tatáž matrace vyhovovala, jak mužům, kteří upřednostňují tvrdší spaní, tak ženám, které naopak rády odpočívají na měkkém. Stačí jen otočit matraci na tu stranu, která vám více vyhovuje.

Partnerské matrace najdou využití i mimo ložnici

Určitě není na místě omezovat využití partnerských matrací pouze na ložnici a manželskou postel. Jejich hlavní přednost, tedy volbu vyhovující tuhosti oceníte například na chatě nebo v pokoji pro hosty, kde spí pokaždé někdo jiný.

Hodí se i pro děti, které v mladším věku preferují měkčí pružnější postel, v pozdějším naopak tužší.

Znáte někoho, kdo trpí častými výkyvy tělesné hmotnosti nebo zdravotního stavu? Je také skvělým adeptem na pořízení partnerské matrace, kterou může otáčet dle svých aktuálních potřeb.

Jednou celistvou matrací neušetříte

Častou obavou je, že vás dvě matrace musí zákonitě vyjít dráž než jedna. Není to pravda. Proto jste v tabulce výhod a nevýhod nenarazili na položku dražší/levnější.

Výrobci matrací, například ten největší český Matrace Tropico, nabízí veškeré své portfolio partnerských matrací ve standardních rozměrech na jednolůžko v akci 1+1 zdarma. Cenově se tedy pořízení vyrovná jedné dvoulůžkové matraci.