Víte, v čem může být povlečení atypické?

Bavlněné povlečení

Uvažujete o pořízení povlečení? Proč ne? Vždyť ložní povlečení určitě nepatří mezi ty nejtrvanlivější součásti vaší domácnosti. Na rozdíl od postele či matrace je v přímém kontaktu s naší pokožkou a jako první zachycuje pot. Samozřejmě se na něj také zachycují nejrůznější nečistoty. Výdrži této nedílné součásti ložnice se ovšem věnovat nebudeme, zaměříme se na atypické variace povlečení. V čem tedy mohou spočívat ony charakteristické odlišnosti?

Bavlněné povlečení

Zdroj obrázku: rodinnebaleni.cz

Spousty poutavých motivů

Moderní ložní povlečení se vyznačuje především spoustou různých poutavých motivů. Ano, pokud patříte mezi zaryté vyznavače klasické bílé či krémové, máte je mít. Jinak jsou ale krásné i nejrůznější ornamenty. Hezky vypadají kombinace barevných pruhů na šedém podkladu. Zimní atmosféru vám připomenou tradiční sobi. Hodně nápadité je francouzské povlečení. Najdete u něj třeba ornamenty, geometrické tvary, abstrakce a mnohé jiné motivy. Upozornit můžeme i na květiny. Nadčasové jsou ale i pruhy, a to ve spoustě kontrastních barev.

Rozměry se různí

I tady se lze přesně přizpůsobit potřebám každého člověka. Pokud jste vyšší postavy, nejspíše se u tradičních variací setkáte s tím, že vám nebudou vyhovovat. Ideálním řešením pro standardní postel je povlečení 140×220 cm, dvojlůžka pro vyšší postavy už vyžadují povlečení 200×220 cm.

Bavlněné povlečení

Zdroj obrázku: rodinnebaleni.cz

A co materiály?

I tady se dá vybírat. Jak klasické, tak prodloužené povlečení se vyrábí z rozličných materiálů. Tradičně mnozí sází na bavlnu. Ta je příjemná na dotek a dokonale saje pot. Jinak jsou výbornou volbou i variace z mikroplyše. Jemnost vám doslova učaruje. Bát se zcela jistě nemusíte ani extra jemného saténu, jenž je schopen v letních měsících skvěle chladit a v zimě zahřeje. Ať už se vám líbí jakékoli atypické povlečení, jistě si vyberete to správné v eshopu Rodinné balení.cz.

Zdroj náhledového obrázku: rodinnebaleni.cz

Bydlení mě baví. Rád se s vámi podělím o své zkušenosti.