Tohle při hlídání vnoučat nedělejte. Čím nejvíce naštvou prarodiče jejich děti?

Zdroj: Pixabay.com

Rádi hlídáte vnoučata? Užijete si s nimi vždy dostatek legrace a nabijí vás novou energií? Pozor, stačí ale, abyste provedli jeden špatný manévr, a rázem vám bude další hlídání zamítnuto. Víte, čím nejvíce naštvete vaše děti?

Reklama

Snad všichni rodiče si jistě rádi občas od svých ratolestí oddychnou. Díky hlídání dětí si mohou zařídit řadu věcí, uklidit, odpočinout a užít si volnou chvilku ve dvou. Jenže ne vždy se ochota prarodičů sejde s úspěchem. Mohou nastat situace, kdy vaše děti naštvete, a další hlídání vám bude zapovězeno. Co tedy nejvíce může rodiče rozzuřit?

V prvé řadě rodiče dokáže pořádně naštvat, když si babička s dědou vezmou vnoučata na hlídání a místo her a zábavy jim dají do rukou mobil, tablet nebo je posadí k počítači. O takové hlídání vaše děti nestojí.

Druhým nešvarem, kterému se při hlídání vyhněte, je kouření, s čímž jde ruku v ruce i alkohol. Jedno pivo na zahradě rozhodně nikomu neublíží, ale přeci jen pamatujte, že všeho s mírou.

Ošemetným tématem je i kupování dárků. „Nejvíce mě dokáže naštvat, když prarodiče koupí dětem nějakou kravinu, kterou nepotřebují, nebo se nám prostě do bytu vůbec nehodí. Za prvé mám ráda svůj styl a za druhé nechci děti příliš rozmazlovat,“ říká paní Kateřina.

Respektujte doporučení lékařů. Jestliže máte na hlídání nemocné dítě, pak se raději řiďte pokyny od rodičů a zapomeňte na své osvědčené babské rady, mohli byste se se svou dcerou či snachou dostat do křížku.

Dále pak vaše děti nepotěšíte, když budete vnoučata vozit autem bez autosedačky, bez jejich vědomí jim je ostříháte, budete je cpát smaženým jídlem a sladkostmi, i přestože je mají zakázané, zveřejníte fotky vnoučat bez svolení rodičů na internetu nebo když preferujete jedno z dětí nad druhým.

Reklama