Zemřela herečka z Ordinace Inka Šecová (†75): OSUDNÝ PÁD! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zemřela herečka z Ordinace Inka Šecová (†75): OSUDNÝ PÁD!

Jako paní Smiřická z Ordinace.
Jako paní Smiřická z Ordinace. (Foto - TV Nova, ČT, ara)

Jejím hlasem mluví ušák z Jen počkej, zajíci! i kačer Kulík v dalším animovaném seriálu My z Kačerova. Sama herečka a dabérka Inka Šecová (†75) ale v pátek umlkla navždy. Zemřela v nemocnici, kam ji odvezli poté, co si doma způsobila vážný úraz.

Jiřina Šecová, jak se herečka správně jmenovala, měla o své profesi jasno už v raném dětství. Nastoupila do Dismanova rozhlasového dětského souboru, kde se seznámila s pozdější první dámou Lívií Klausovou (75), herečkou Janou Šulcovou (71) či hlasovou poradkyní Janou Postlerovou (75). Po vystudování katedry loutkoherectví na pražské DAMU se Inky ujala »Mánička« Helena Štáchová (†72), která ji vzala do angažmá v Divadle Spejbla a Hurvínka a přivedla také k dabingu.

„Inka milovala kreslené role. Taky hodně pracovala v rozhlase,“ vzpomíná na kolegyni herec a dabér Jiří Prager (67), známý např. ze seriálu Dabing Street. Postavu ušatého hrdiny v seriálu Jen počkej, zajíci! namluvila Inka, vlka daboval moravský bard Lubor Tokoš (†80). Šecová se objevila také v několika filmech (Ženy v ofsajdu, Dobrodružství na Labi), televizních pohádkách (Nevěsta s nejkrásnějšíma očima) a naposledy v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, kde ztvárnila důchodkyni Zitu Smiřickou.

Pracovala až do osudné chvíle, kdy doma zakopla a vážně se zranila. Přes péči lékařů už pak nemohla chodit. „Zemřela čtvrtého ledna v nemocnici,“ potvrdil její úmrtí deníku Aha! Prager s tím, že poslední rozloučení chystají přátelé. „Bude jen v komorním duchu,“ upřesnil herec a dabér.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.