Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Svědectví o babičce, která měla utýrat zmizelou Valinku (7): Sladká slova, jenže pak...

Svědectví o babičce, která měla utýrat zmizelou Valinku (7): Sladká slova, jenže pak...
Zdroj: Policie ČR
+ Dalších 5 fotografií
Zmizela beze stopy
Psal se říjen 2017, když rodina spatřila teprve sedmiletou Valerii Kvasničkovou naposledy. Až po roce to jeden z příbuzných nahlásil policii. Ta zadržela dívčinu babičku, která je podezřelá z brutálního týrání. Kriminalisté nevylučují ani to, že je Valinka po smrti. Zvláštní přitom je, že pár měsíců před zmizením se žena rozplývala, že se může o vnučku starat!

Sedmiletá Valerie Kvasničková z pražského Žižkova je pohřešována od loňského srpna. Příbuzní ji přitom naposledy viděli v říjnu 2017, na policii tak její zmizení jeden z nich nahlásil až téměř po roce. Hlavní podezřelou ve smutném případu je dívčina babička, která měla vnučku v pěstounské péči.

Malou Valinku měla brutálně týrat a pražští kriminalisté se obávají nejhoršího. „K týrání, mnohdy i brutálnímu, používala mimo jiné roubík, aby poškozená nemohla křičet, a svazovala ji. Jednou z vyšetřovacích verzí je i to, že Valerie toto týrání nemusela přežít,“ uvedl už dříve policejní mluvčí Jan Daněk.

Je až s podivem, že pouhých pár měsíců před tím, než se po dívence slehla zem, babička s nadšením líčila její a svůj příběh v projektu Humans of Prague. "Tahle je nejmladší, takže si mě už ani nepamatovala a zpočátku mě vůbec nechtěla poslouchat. Vůbec nejedla, bez dovolení šla a brala si bonbóny. Chvíli trvalo, než se rozkoukala, než jsme si na sebe zvykly. Děti musí vidět, že je má někdo rád. A že to s nimi myslí dobře, i když jim zrovna něco zakazuje. Viď?" rozplývala se před fotografem Tomášem Princem.

Babička Valerie také tvrdila, že Valerii a další tři vnoučata zachránila z Klokánku, kam je kvůli novému partnerovi měla odložit její snacha.

To, že by se o vnoučata starala špatně nebo je snad týrala, nebylo podle Prince vůbec znát. "Děti pobíhaly, smály se. Žádné podezření jsem nepojal, že by bylo něco špatně. Tedy kromě toho příběhu, který vyprávěla ta babička a který byl sám o sobě dramatický," řekl fotograf Českému rozhlasu.

Poté, co se naplno rozjelo pátrání, se pokusila babička odjet do Německa. S policií, která ji stihla zadržet, nespolupracuje. Ve vyšetřování ještě může být klíčový muž, který se měl v minulosti v doprovodu babičky dožadovat, že bude Valinku vyzvedávat ze školky.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy