České modelky, které předčasně sekly s kariérou. Co dělají dnes?

Být modelkou některým ženám nestačí a tak se vrhají na dráhu herectví či začínají podnikat. Podívej se na krásné modelky, co se nakonec rozhodly věnovat něčemu jinému než modelingu.

modelky--1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Svět modelingu je lákavý a určitě plný dobrodružství a příležitostí, ale je také plný nejistoty a pocitu, že máš na víc, než ukazovat na sobě předražené šaty. Takže není divu, že ženy, co dobyly svět jako modelky, měly potřebu se uplatnit i jinde.

Helena Houdová

Tato na pohled křehká dáma se stala v roce 1999 Miss České republiky a už v ní se ukázala jako bojovnice za ty slabší. Zatímco ostatní modelky slova o věčném míru používají spíše jako mantru, Helena Houdová všechny ty řeči o právech zvířat a pomoci chudým myslela vážně. Je vegetariánkou a aktivní členkou Greenpeace a Dětí Země. Založila nadaci a věnuje se opuštěným dětem. Svou hvězdnou kariéru už nebere nijak vážně, propaguje zdravý životní styl a snaží se žít v souladu s přírodou. 

Eva Herzigová

I tato světově proslulá modelka se věnuje charitativní činnosti. Svou kariéru začala v Paříži a dobyla celý svět. Zářila například na módních přehlídkách návrháře Versaceho a na titulkách časopisů Harpers bazar, Elle či Vogue. Muže dostávala do varu fotkami v podprsence Wonderbra. Tohle jí ale bylo málo a rozhodla se podílet na dobročinných akcích pro děti. V posledních letech také začala fušovat do herectví. I když jí táhne už na padesát, pořád je to krásná ženská a tím upoutala filmaře a zahrála si jak v zahraničních snímcích, tak i v českých filmech, naposledy ve filmu Masaryk.

Tereza Maxová

Tereza Maxová se na začátku své kariéry zúčastnila konkurzu francouzské modelingové agentury a poté odjela do Paříže, kde raketově vyletěla do hvězdných výšin a stala se slavnou po celém světě. Ale stejně jako její kamarádka Eva Herzigová cítila, že by své štěstí měla využít ve prospěch těch, kterým život toho moc nenadělil a založila Nadaci Terezy Maxové dětem. Modelingu se sice stále věnuje, ale pomoc těm, kteří ji potřebují, je pro ni důležitější. 

Monika Žídková

Také Monika vyhrála soutěž Miss ČR a první místo vybojovala i v mezinárodní soutěži Miss Europe. Nicméně profesně ji to táhlo jinam a se svým manželem založila firmu, která je zaměřená na přírodní kosmetiku, a dokonce se dala i na politickou dráhu, když se v roce 2012 stala starostkou rodného města Kravaře.

Radka Kocurová

Tato uhrančivá kráska se zúčastnila několika soutěží krásy, první byla v roce 1998, kdy se v Miss Reneta stala I. vicemiss. O čtyři roky později dobyla místo druhé vicemiss v soutěži Miss České republiky. Modelingu se sice věnovala, ale později dala přednost moderování počasí na Nově. V roce 2011 ukončila kariéru modelky a začala se svým partnerem, slavným fotbalistou Tomášem Rosickým, budovat rodinu.

Inna Puhajková

Kráska pocházející z Ruska se také zúčastnila soutěží krásy, ale stejně jako její kolegyně Kocurová, se vydala na dráhu moderátorky na televizní stanici Nova. Více než modelka se ale proslavila tím, že byla dlouholetou partnerkou Jaromíra Jágra. Vztah s ním ale před několika lety skončil a Inna teď žije s fotbalistou Petrem Tlustým. Jak je vidět, sportovci ji vždy přitahovali, a tak není divu, že na Nově vysílá právě sport.

Agáta Prachařová

Dcera herečky Veroniky Žilkové chytla svou šanci za pačesy, když se v roce 2005 stala II. vicemiss České republiky. Svou slávu postavila nejprve na skandálech, ale později se začalo ukazovat, že je schopná nejen se v baru pořádně opít, ale že je úspěšná podnikatelka. Kromě modelingu se tedy uplatňovala i v jiných oblastech a nyní o sobě může říct, že je návrhářka, fotografka, moderátorka a majitelka modelingové agentury.

No, jak je vidět, živit se modelingem nejde do nekonečna a asi je pěkně těžké se v takovém světě udržet. Není divu, že světově proslulé krásky tíhnou pak k jiné profesi. A co ty? Toužila jsi někdy po tom být slavnou modelkou?

Foto: Profimedia.cz, Denisa Hamerníková / CNC / Profimedia

8.1.2019 10:00| autor: Alžběta Bublanová

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist