Lady Praga vystoupí v Teplicích s novým albem Bez retuší
Lady Praga.
Co se chystá

Teplice - Mezižánrové přesahy popu i jazzu a desítku skladeb představuje na své druhé desce s názvem Bez retuší skupina Lady Praga, která vystoupí 23. února 2019 v Jazz Clubu Teplice.

Svůj repertoár staví čtveřice, v čele s výraznou zpěvačkou Veronikou Bergmanovou, pianistou Janem Kubínem a bubeníkem Karlem Křížem, na autorských kusech basisty Martina Knesla, doplněnými o originálně pojaté coververze.

První album s názvem Sociální experiment (2017) bylo záznamem živého koncertu z brněnského klubu Stará pekárna, kterým Lady Praga oslavila rok působení, atmosféru živého vystoupení přenesla kapela i na svou druhou desku. Ta vznikala sice v nahrávacím studiu 3bees v Jinočanech, ale opět za přítomnosti fanoušků. “Od způsobu natáčení se odvíjí název alba Bez retuší. Natáčeli jsme dohromady, návštěvníci ale měli ve sluchátkách vynikající studiový zvuk. Přizvali jsme také hudební hosty - kytaristu Honzu Sládka (Pod Černý vrch), perkusistu Adama Reka (Bandaband) a vokalistky pěveckého sboru Bubureza, Michaelu Palovou, Kristýnu Farag a Veroniku Laznovou, ” popisuje vznik Bez retuší kapelník Martin Knesl.

https://www.youtube.com/watch?v=pPn5Uc9OXzE

Bez retuší tvoří devět autorských skladeb Martina Knesla a pianisty Jana Kubína, závěr patří kultovní písni šedesátých let Sunny. Kapela se žánrově hrdě hlásí k označení popu pro dospělé, přesto jsou její jazzové a někdy až rockové kořeny zcela jasně slyšitelné. S lehkostí a vtipem textově pracuje s tématy mezilidských vztahů, láskou ve všech podobách, postavením jedince v dnešní společnosti i glosováním stereotypních povinností každodenního života.

Lady Praga koncertně debutovala roku 2016, od té doby pravidelně vystupuje na klubových a festivalových pódiích. Křest Bez retuší proběhne 19. ledna 2019 v pražském jazz klubu U staré paní, kapelu můžete během jara zastihnout v Havlíčkově Brodě, Příbrami, Brně, Teplicích, Hradci Králové nebo Doksech, v únoru představí album v brněnském rádiu Proglas.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru