Filmové premiéry: Návrat legendárního zbojníka a různé podoby lidského štěstí
zdroj: Vertical Entertainment

Filmové premiéry: Návrat legendárního zbojníka a různé podoby lidského štěstí

8. 1. 2019 – 10:30 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Příběhy lidí hledající ztracené štěstí, návrat válkou zoceleného bojovníka, cesta do rozsáhlých a nezmapovaných vod internetu, prolnutí osudů dvou zcela odlišných žen, Vánoce plné stresu a originální pojetí filmu jako počítačové hry. V tomto týdnu čeká na české diváky 5 filmových premiér.

Cena za štěstí
Film režisérky Olgy Dabrowské Cena za štěstí ukazuje příběhy lidí, kteří cestu ke svému štěstí někde ztratili a pokoušejí se jí znovu najít. Vztah, láska, moc, útěk a vlastní děti, které mohou přinášet naději a radost, ale mnohem častěji nakonec pykají za naše chyby. Film začíná odvíjet samostatné osudy několika hrdinů, aby se jejich cesty začaly postupně křížit a mohly nakonec složit dohromady jeden velký příběh života. Propletenec rodičů, které můžete potkat každý den, jejich dětí a partnerů.

zdroj: Bontonfilm

Robin Hood
Robin (Taron Egerton), válkou zocelený bojovník, se vrací z křižáckých výprav, aby společně s svým maurským přítelem Malým Johnem (Jamie Foxx) povstal proti zkorumpované anglické vládě v moderní vzrušující akční podívané plné zběsilých bojů, epické válečné choreografie i nadčasové romantiky.

zdroj: Vertical Entertainment

Raubíř Ralf a internet
Ve filmu Raubíř Ralf a internet opouštíme Litwakovu videohernu a vydáváme se do rozsáhlých, nezmapovaných a vzrušujících vod internetu, na kterých udělá Ralfovo raubířství pořádné vlny. Známý videoherní záporák Ralf a jeho malá poruchová kamarádka Vanilopka von Šmak musí podniknout riskantní cestu po světové počítačové síti a najít náhradní část do Vanilopčiny videohry s názvem Cukrkáry. Cestou se Ralf s Vanilopkou setkávají s webovými občany neboli Webčany, mezi které patří například internetový podnikatel zvaný Yesss, který je hlavním algoritmem a duší trendové stránky „BuzzzTube“.

zdroj: Falcon

A dýchejte klidně
Okraj islandského poloostrova Reykjanes. Dvě ženy, jejichž osudy se na krátkou chvíli díky nepředvídatelným okolnostem prolnou. Mezi islandskou svobodnou matkou a africkou ženou žádající o politický azyl se vytvoří intimní pouto a obě začnou společně bojovat za to, aby se jejich životy vrátily na tu správnou cestu.

zdroj: AČFK

Svátky klidu a míru
Hořká komedie dánské herecké hvězdy Papriky Steen o tom, že rodina je největší požehnání… i prokletí. Svoje o tom ví Katrine, která se vždycky děsí vánočních svátků. Znamená to pro ni nejen vařit pro třináct členů rodiny, ale zároveň vyčerpávající diplomacii mezi jednotlivými aktéry. Letošní Vánoce jsou ale obzvlášť stresující, protože za sváteční stůl má zasednout i Katrinina sestra Patricia, která právě vyšla z protialkoholní léčebny.

zdroj: Film Europe

Iluze
V originálním pojetí filmu jako počítačové hry předkládá autorka osobní reportáž z Budapešti, kde strávila rok na studijním pobytu. Divák pasovaný do role účastníka hry prochází několika levely, které ho uvádějí do všednodenních momentů dotýkajících se citlivých bodů současné maďarské společnosti: nahlíží hlavní město očima turisty, ale většinou je nucen se ze subjektivního pohledu maďarských občanů zamýšlet nad svobodou umění, právem na vzdělání, problematikou lékařské péče a v komplexním měřítku diskutabilní politickou situací, v níž je opakovaně skloňováno jméno maďarského premiéra Viktora Orbána.

zdroj: Pilot film

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Cena za štěstí
Kam zajít na Robin Hood
Kam zajít na Raubíř Ralf a internet
Kam zajít na A dýchejte klidně
Kam zajít na Svátky klidu a míru

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Cena za štěstí
Fanklub Robin Hood
Fanklub Raubíř Ralf a internet
Fanklub A dýchejte klidně
Fanklub Svátky klidu a míru
Fanklub Iluze

Zatím bez komentáře, buďte první!