Na hřišti minimálních rozměrů se odehrálo zajímavé utkání, ve kterém bylo jasné, že při vyrovnanosti týmů žákovské ligy rozhodne první vstřelený gól. Ten bohužel vstřelili domácí. Branka byla exkluzivní a předpokládám, že trefu domácí hráč jen tak nezopakuje. Následně domácí přidali, po naší další chybě obránců, druhou pojišťovací branku, po centru ze strany. Utkání jsme jinak začali velmi dobře a byli jsme lepším mužstvem. Bohužel jsme museli v 16. minutě nuceně střídat a do konce utkání jsme nedokázali adekvátně nahradit místo v sestavě. Před obdrženou brankou a po ní jsme opět získali převahu a Adam Zelenka byl dvakrát blízko ke vstřelení branky, bohužel jeho podařenou střelu zastavilo břevno.

Vítězství domácích je šťastné, ale po průběhu utkání asi zasloužené. Nám k bodovému zisku chyběl ten nejdůležitější faktor a to, že většina hráčů se musí vydat a podat výkon na hranici svých možností. To jsem dnes viděl bohužel asi jen u poloviny hráčů. Dlouhodobě nás trápí, po zranění našich útočníků, zakončení. V závěru jsme zkusili i našeho brankáře vepředu, který se ocitl v brankové příležitosti, ale bohužel v údajném ofsajdu. Poctivě jsme se na utkání připravovali, věděli jsme o jeho důležitosti, o to více nás mrzí, že jsme to utkání nezvládli. Zklamání je veliké.

Na druhou stranu musím naše mužstvo po dnešní pohře „podržet“, protože udělalo obrovský kus práce. Vysvědčení je velmi dobré, řekl bych, že i nad očekávání, vzhledem k podmínkám, které zde před začátkem sezony panovaly.  Na jaře to bude však opět velká dřina, protože ten elitní žákovský fotbal jede hrozně rychle a je velmi složité konkurovat akademiím a profesionálním klubům.  Kvalita mužstev a jednotlivců roste neuvěřitelně rychle. Potenciál má však i naše mužstvo a jednotlivci. Je však na každém, jak svoji šanci uchopí.

Hráči utkání: 1/ Zelenka, 2/ Mentberger, 3/ Novák

FK Dukla- FK Meteor Praha VIII 2:0 (0:0)

Sestava: Novák; Oliva- Martínek- Candra; Cerman-Mentberger (60´Valín)- Motyčka- Zelenka- Jankovský; Oswald (16´Novotný, 36´ Chalupecký, 60´ Chlupáč)- Bradáč