IT SECURITY NETWORK NEWS je B2B komunitní web zaměřený na IT bezpečnost a související témata. #security #bezpečnost #ITSECNN

Skupina Dark Overlord zveřejnila první dávku důvěrných souborů z 11. září

The Dark Overlord

The Dark Overlord zveřejnil první dávku dešifrovacích klíčů pro 650 důvěrných dokumentů souvisejících s teroristickými útoky z 11. září.

Skupina hackerů Dark Overord tvrdí, že ukradla obrovské množství dokumentů od britské pojišťovny Hiscox.

Hackeři ukradli “stovky tisíc dokumentů”, včetně desítek tisíců souborů souvisejících s teroristickými útoky z 11. září.

V dubnu 2018 společnost Hiscox uznala napadení a potvrdila, že napadený server “mohl obsahovat informace týkající se až 1 500 pojistitelů společnosti Hiscox v USA.”

Dne 31. prosince 2018 pojišťovna potvrdila, že ukradené dokumenty obsahovaly informace o událostech z 11. září.

“Co se nabízí? Hackovali jsme Lloyds z Londýna a Silverstein Properties. Toto vydání dokladů o soudních sporech 11/9 je vysoce exkluzivní a je k dispozici pouze od thedarkoverlord! Jen na omezenou dobu, uvolňujeme prvních pár dokumentů jako důkaz našeho úspěchu na slavném hackerském fóru ‘KickAss’. Pro ty z vás, kteří mají největší zájem o získání celého souboru dokumentů, kterých je více než 18 000, zahrnují .doc, .pdf, .ppt, .xls, .tif, .msg a mnoho dalších zajímavých formátů (nebo jen pro získání těch nejtajnějších a důvěrnějších dokumentů), je dobrou zprávou, že tyto dokumenty budeme po omezenou dobu prodávat.” uvádí příspěvek na Pastebin.

“Pokud jste teroristická organizace jako ISIS / ISIL, Al-Kajda nebo konkurenční národní stát USA, jako je Čína nebo Rusko, můžete si koupit naše dokumenty.”

Skupina zpočátku zveřejnila screenshoty některých odcizených dokumentů a nyní se rozhodla zveřejnit první dávku souborů.

Analýza adresy Bitcoin, kterou používá společnost The Dark Overlord, “odhalila 16 transakcí za celkem 3,27749466 BTC (více než 12.500 dolarů). Hackeři zorganizovali soubory v pěti “vrstvách” zašifrovaných dokumentů a nyní pravděpodobně uvolňují klíče “vrstvy 1”.

“Je tady pět vrstev. Vrstva 1, 2, 3, 4 a nakonec vrstva 5. Každá vrstva obsahuje více tajemství, více poškozujících materiálů, více SSI, více SCI, více vládních vyšetřovacích materiálů a obecně více pravdy.” Napsal The Dark Overlord v postu na Steemit.

Dark Overlord je populární hackerská skupina, která se zaměřuje na organizace v mnoha odvětvích, včetně financí, médií a zdravotnictví.

Zdroj: securityaffairs.co