Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V Oberhofu jen v osmi. Závody musejí oželet Šlesingr i Jislová, Václavík pojede IBU Cup

Michal Šlesingr nepojede ani v Oberhofu. Stále ho limituje zranění zad, kvůli kterému vynechal i domácí závody v Novém Městě na Moravě. Z elitního týmu vypadl také Adam Václavík, který místo toho pojede IBU Cup v Polsku. Po nemoci se vrací Tomáš Krupčík, naopak Jessica Jislová ještě nepojede. Druhý "trimestr" začne ženským sprintem, v pátek čeká tentýž závod muže. V sobotu jsou na programu stíhačky, v neděli se pojedou štafety. První přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz ve čtvrtek od 14:00.

Michal Šlesingr
zdroj: Český biatlon

Šlesingr po zranění bederní páteře teprve začíná s tréninkem. Kdy se vrátí do kolotoče Světového poháru, zatím netuší. "Kost je srostlá, ale měkké tkáně kolem mě ještě bolí," přiblížil.

Střelba i běh na lyžích mají k ideálu daleko. "Poloha vstoje je zatím taková křečovitá, hodně s ní zápasím. Jsou to podobné pocity asi jako na třetí a čtvrté položce závodu s hromadným startem. Takže z tohoto pohledu mám teď dobrou průpravu," podotkl. "Jezdím běžná tempa, přitom ale v mnohem vyšších intenzitách, než když jsem ve formě. Každý trénink mě teď bolí hned od začátku," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Českým biatlonistům přívaly sněhu v Oberhofu nevadí

Moravec také není zcela fit

Zdravotní problémy měl na přelomu roku také Ondřej Moravec. "Dostal asi před týdnem antibiotika, dlouho se nemohl zbavit kašle. Ale říkal, že se cítí docela dobře," uvedl trenér mužského týmu Zdeněk Vítek.

Vedle Moravce a uzdraveného Krupčíka bude v Oberhofu závodit také letošní česká jednička Michal Krčmář a junior Jakub Štvrtecký. Václavík se po nevýrazných výkonech v úvodní části sezony přesouvá do druholigového IBU Cupu. "V prvním trimestru si moc nezazávodil. V IBU Cupu bude mít jistotu dvou sprintů. Z Polska je to do Oberhofu kousek, takže kdyby bylo potřeba, tak si ho stáhneme pro štafetu," řekl Vítek.

Také ženy mohou v případě potřeby doplnit štafetu náhradnicí z IBU Cupu. V Oberhofu totiž pojedou jen Veronika Vítková, Markéta Davidová, Eva Puskarčíková a Lucie Charvátová. Jislovou ještě trenéři nenasadili. "Nemělo smysl, aby Jessica hned po nemoci závodila. Potřebuje potrénovat, aby byla připravená pro Ruhpolding. Ostatní holky jsou naštěstí v pořádku," uvedl asistent Jiří Holubec.

Nominace pro SP v Oberhofu

Muži: Michal Krčmář, Tomáš Krupčík, Ondřej Moravec, Jakub Štvrtecký

Ženy: Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Eva Puskarčíková, Veronika Vítková

Nominace pro IBU Cup v Dusznikách-Zdróji

Muži: Vítězslav Hornig, Ondřej Hošek, Tomáš Mikyska, Adam Václavík, Milan Žemlička

Ženy: Ludmila Horká, Klára Polednová, Petra Suchá, Anna Tkadlecová, Tereza Voborníková

Zdroj
ČTK, , ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články