Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Jediná nudistická restaurace v Paříži pro nezájem zavře

Jídlo

  17:00
PAŘÍŽ - Jediná nudistická restaurace v Paříži kvůli nedostatku zákazníků po roce a čtvrt v únoru zavře. Informovali o tom podle agentury AFP provozovatelé podniku, v němž právo mít na sobě šaty mají jen číšníci.

Jediná nudistická restaurace v Paříži pro nezájem zavře foto: restaurant-onaturel.fr

Restaurace O’Naturel v sedmém pařížském obvodu si vzala za vzor podobná zařízení v Londýně, Tokiu a Melbourne a své brány otevřela za velkého zájmu médií v listopadu 2017.

Jednotlivé stolky jsou v ní oddělené závěsy kvůli soukromí - v O’Naturel to vypadá jako v každé jiné restauraci. Stolky pro dva stojí v těsné blízkosti. Kvůli hygieně jsou ale na židlích potahy na jedno použití. Hosté si po vstupu odloží v šatně, jdou se posadit a jedí nazí. Za předkrm, hlavní jídlo a dezert zaplatí 40 až 50 eur (1000 až 1300 korun). Aby však místní obyvatelé neutrpěli při pohledu do oken podniku šok, jsou okna zakrytá neprůhlednými závěsy.

Svléknout se a jíst

Předseda pařížského sdružení naturistů Cédric Amato uvedl, že jej neúspěch konceptu nepřekvapil. Podle něj je na podnik podobného ražení „příliš brzy“ a není zkrátka dost lidí, kteří by se rozhodli povečeřet nazí uprostřed metropole. Městský nudismus by se podle něj měl ubírat cestou krátkodobých akcí typu naturistické návštěvy pařížského muzea Tokijský palác v květnu 2018.

Problémem restaurace O’Naturel je podle něj i nedostatek štamgastů. „Svléknout se a jít jíst, to člověk nedělá každý den,“ řekl Amato. Podnik prý má navíc špatnou polohu, nachází se totiž v rezidenční čtvrti a nedisponuje letní zahrádkou.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!