bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sedm statečných. Flyers vyrovnali rekord NHL

9. ledna 2019, 16:47

Jan Vojkůvka

Pro každého brankáře je nesmírně prestižní, když si připíše start od 1. minuty v NHL. V aktuálně probíhajícím ročníku ale je brankoviště, ve kterém si tuto pozici gólmani přehazují jak horký brambor. Trápení Philadelphie Flyers nebere svého konce a neustálé střídání brankářů se nezdá být tím pravým receptem, jak z krize ven.

Flyers v noci na středu nasadili od první minuty brankáře Mika McKennu, který ale nezabránil porážce 3:5 na ledě Washingtonu. Mnohem víc než jeho výkon, a 21 úspěšných zákroků, však budí ohlas fakt, že se McKenna stal už sedmým gólmanem Philadelphie, který si v této sezoně připsal start. 

Předposlední tým celé ligy, který drží v současnosti sérii 8 proher v řadě, tím vyrovnal nepříliš atraktivní rekord ligy. Sedm brankářů s alespoň jedním startem od 1. minuty během jednoho ročníku dokázali v NHL prostřídat už tři týmy. 

Těmi prvními byli Quebec Nordiques v sezoně 1989/90. Následoval stejný počin od St. Louis Blues v ročníku 2002/03 a naposledy se na tuto metu dostali Králové z Los Angeles v sezoně 2007/08.

Kvůli zraněním nebo nevyrovnaným výkonům se zatím v brankovišti Flyers prostřídali tito brankáři: Brian Elliott (13 startů od začátku utkání), Calvin Pickard (8), Anthony Stolarz (7), Carter Hart (7), Michal Neuvirth (6), Alex Lyon (1), Mike McKenna (1).

McKenna v noci na středu nepřesvědčil, brankáři Neuvirth, Elliott a Stolarz jsou zranění. Mladý Hart se sice ukazuje jako potenciálně dobrá volba, ale ani on ve dvaceti letech Flyers spasit nedokáže. Lyon se v této sezoně trápí a Pickard už s týmem není, když si ho v listopadu stáhli z waiver listiny Coyotes. 

Paradoxem přitom je, že zatímco brankáři se ve Philadelphii točí jak na běžícím pásu, obránci nastupují ve stabilní sestavě. Těch bylo doposud protočeno rovněž sedm, stejně jako gólmanů.

A vzhledem k tomu, že liga je teprve ve své polovině, může se z Flyers velmi brzy stát osamocený rekordman. Pokud nasadí do brankoviště od úvodní minuty ještě jednoho brankáře.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.