Kam za zábavou během zkouškového období?

9. 1. 2019 | Studentský život

Abyste se z učení nezbláznili, je nutné si při zkouškovém najít čas i na zábavu – třeba ve formě koncertu nebo výstavy. Nabízíme vám přehled akcí, kde si můžete zimní zkouškové období zpříjemnit.

Koncerty

Na RockSymphony zažijete rockový evergreen s doprovodem symfonického orchestru. Zazní například Metalicca, AC/DC, Nazareth, Halloween, Iron Maiden, Kiss nebo Bon Jovi. V Ostravě 30. 1., v Brně 31. 1. a v Praze 3. 2. 2019.

Pro příjemný relax doporučujeme jazzový koncert amerického kytaristy Petera Bernsteina. Poslechnout si ho můžete 11. 1. 2019 v pražském Jazz Docku.

Éterickou norskou zpěvačku Auroru možná už znáte z festivalů Colours of Ostrava. Tentokrát si však na ni můžete zajít do Fóra Karlín v Praze, a to 17. 1. 2019.

Pokud dáváte přednost něčemu živějšímu, potěší vás anglický hudebník vystupující pod pseudonymem Yungblud. Jeho alternativní rock zazní v Praze ve Futurum Music Baru 23. 1. 2019.

Do Prahy zavítá také písničkář a klavírista Tom Odell. Koncert plný něžných a pomalých songů také uslyšíte ve Fóru Karlín 23. 1. 2019.

Z českých a slovenských interpretů plánují na leden koncerty kapela Divokej Bill (Praha, 24. 1. 2019), Inekafe (Praha, 24. 1. 2019), Mandrage (Brno, 30. 1. 2019), zpěvačka Sima (Třinec, 25. 1. 2019) nebo Radůza s kapelou (Beroun, 30. 1. 2019).

Kino

Leden v kinech bude patřit remakeům klasik i životopisným snímkům.

Americký rodinný muzikál Marry Poppins se vrací představí fantasy svět a chytlavé písně v podání Emily Blunt nebo Meryl Streep. V kinech od 20. 12. 2018.

Na velké plátno se vrátí také Robin Hood. Hlavní roli v této verzi si střihl krasavec Taron Egerton. Notoricky známý příběh o dobrosrdečném zbojníkovi s moderními efekty bude k vidění od 10. 1. 2019.

Pro milovníky dobrodružných sci-fi filmů o transformers je připravený šestý díl pod názvem Bumblebee. V kinech se na něj můžete těšit od 27. 12. 2018.

Koho v minulosti uchvátil snímek Clinta Eastwooda Gran Torino, ten si nemůže nechat ujít jeho novinku The Mule. Kriminální thriller, kde se Eastwood kromě režie znova ujímá i hlavní role, je založen na skutečných událostech a zavede vás do prostředí mexických drogových kartelů. V kinech ho najdete od 3. 1. 2019 pod názvem Pašerák.

Dalším filmem založeným na skutečných událostech bude The Front Runner. Snímek pojednává o vrcholech i pádech amerického politika Garyho Harta, který v roce 1988 kandidoval na prezidenta USA. V kinech od 17. 1. 2019.

Divadlo

Myslíte si, že balet není zajímavá podívaná? Pak vás o opaku zcela jistě přesvědčí primabalerína Světlana Zacharova. V Kongresovém centru v Praze se vám tato světová baletní jednička ukáže v představení Amore a to ve čtvrtek 10. 1. 2019.

Další obrovskou senzací bude inscenace pražského divadla Image, jejíž principem je až geniální práce se světlem.  Během ledna mají hned několik termínů s nonverbálním představením The Best of Image. Z jejich vynalézavosti a komiky beze slov budete unešení.

Protože nejlepším lékem na všechny neduhy je smích, můžete v Praze zavítat také do divadla ABC na komedii Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách, a to 8. nebo 16. 1. 2019.

Divadlo Rokoko nabídne satiru s velkou mírou nadsázky v představení Kanibalky: Soumrak samců. Termíny jsou 10., 11. nebo 23. 1. 2019.

Ve Švandově divadle si můžete vychutnat zábavnou detektivní hru Kauza pražské kavárny. K vidění 7. a 30. 1. 2019.

Brňáci, budou mít 22. 1. 2019 možnost odhalit, co si ženy povídají, když je nikdo neslyší. Herečky Kateřina Hrachovcová, Vanda Hybnerová, Jitka Sedláčková a Dáša Zázvůrková vás pobaví svou autorskou hrou Můžem i s mužem a to v Městském kulturním středisku Vodňany.

V divadle Jiřího Myrona se 9. 1. uskuteční představení Donaha! (Hole dupy). Slavný muzikál uvidíte mimořádně v ostravském hávu. Příběh zůstává stejný: Když parta mužů z hutí, strojíren a sléváren přijde o práci, vytvoří pánskou striptýzovou skupinu, aby uživili své rodiny. Dostanou se tak do mnoha komických situací, které vás zaručeně pobaví.

Výstavy

Akce s názvem Neviditelná výstava bude rozhodně zážitek. Projdete neviditelnou přehlídkou, seznámíte se s neviditelným světem a pak se pustíte do neviditelné večeře. Díky tomu, že nebudete moci používat svůj zrak, probudíte všechny ostatní smysly. Během ledna, února a března máte dvanáct možností se této zajímavosti zúčastnit na Novoměstské radnici Prahy 2.

Na Výstavišti v Brně se můžete těšit na světovou výstavu stovky originálních exponátů vytažených z hlubin oceánu z legendárního Titanicu. Projdete si celou loď s průvodcem ve sluchátkách a za speciálního ozvučení, které navozuje dokonalou atmosféru. Výstava trvá celou zimu až do konce března.

Live show

Milovníci adrenalinu a rychlých aut si přijdou na své při dvouhodinové show plné kaskadérských kousků. Šlehající plameny, vůně benzínu, automobilová akrobacie a moderní 3D projekce. To vše vás přenese do filmové ságy Rychle a Zběsile. V O2 Aréně 5. 1. 2019.

Během dvou a půl hodinového představení Čínského národního cirkusu vám bude tuhnout krev v žilách. Celkem se bude konat sedm vystoupení. Kromě Prahy zavítají akrobaté během ledna i do Brna, Ostravy, Zlína, Českých Budějovic a Pardubic.

Zdroje: informuji.cz, ticket-art.cz.

Další články k tématu