Domů Trendy & Fashion Nakupování Kosmetická zrcátka – jak je vybrat? Zatím bez hodnocení.

Kosmetická zrcátka – jak je vybrat? Zatím bez hodnocení.

0

Kosmetická zrcátka – praktičtější doplněk pro každodenní život ženy si snad nelze ani představit. Kosmetické zrcátko nám jako první prozradí, v čem se právě dnes ukrývají ty největší nedostatky, ale i přednosti , a navíc poradí, jak se s nimi vypořádat. Aby však kosmetické zrcátko skutečně splňovalo vše, co od něj očekáváš, musíš si ho také správně vybrat.

Přesná definice kosmetického zrcátka neexistuje, takže různé obchody pod tímto názvem často nabízejí i zcela nesouvisející produkty. Například ozdobně vyřezávaný model na zeď v menší velikosti, určený svým vzhledem zcela jistě pro dívky a ženy. Ale stačí takové vlastnosti na to, aby se zrcátko stalo kosmetickým? Podle našich zkušeností rozhodně ne. Kosmetické zrcátko by mělo mít vždy část, která náš obličej velmi výrazně zvětší a pomůže nám tak bezchybně nanést make-up nebo odhalit všechny nepěkné detaily při čištění pórů. Tento prvek lze do zrcadla zakomponovat dvojím způsobem:

  • zrcátko je otáčecí s jednou zvětšovací stranou
  • plocha zrcadla je rozdělena na dvě poloviny, z nichž jedna je zvětšovací

Kosmetická zrcátka lze však dělit i podle dalších kritérií. Pojďme se teď na ně podrobně podívat!

Kosmetická zrcátka - jak je vybrat?

Kde budeš svého nového pomocníka mít?

Zakoupit lze kosmetická zrcátka volně stojící i ta, určená k připevnění na stěnu. Obojí má své výhody a nevýhody, ale v každém případě doporučuji nakupovat ta, opatřená teleskopickou technologií. Jinými slovy, můžeš-li si výšku (v případě volně stojícího zrcátka) nebo vzdálenost a úhel od stěny (v případě zavěšeného zrcátka) regulovat sama, je to přesně to, co potřebuješ. Se zrcátky statickými, které tyhle vlastnosti nemají, se při líčení často spíš nadřeš než cokoliv jiného.

Kosmetické zrcátko LED, aneb chtěj to s osvětlením

Také osvětlení kosmetických zrcátek by mělo být samozřejmostí, nicméně máš-li možnost líčit se při denním světle blízko u okna nebo už máš doma zakoupenou lampičku se studeným osvětlením, při které se zatím líčíš u velkého zrcadla, pak se bez této vychytávky objedeš a postačí ti zkombinovat už vlastněnou výbavu právě s obyčejným kosmetickým zrcátkem.

Nicméně pokud se přece jen rozhodneš vsadit na kosmetická zrcátka s osvětlením (což rozhodně doporučuju), vybírej si ta LED. Rozdíly mezi LED technologií a obyčejnými žárovkami jsou hned dva:

  • spotřebuješ méně elektřiny
  • LED žárovky bývají zpravidla plně zapuštěny do rámu, takže nehází stíny, které by ti při líčení překážely

Osvětlení umístěné mimo rám vůbec nekupuj. Taková zrcátka bývají sice levná, ale při líčení to žádná hitparáda není. Novinkou na trhu jsou pak modely, které umí přepínat mezi několika typy osvětlení. To je dobré pro případ, že se líčíš na konkrétní příležitost. Teplé světlo ti pomůže s denním líčením, studené světlo s tím večerním a denní svícení ti ukáže, jak v tom všem budeš vypadat, až opustíš práh svého pokoje.

Ale kromě klasického osvícení mohou mít kosmetická zrcátka s osvětlením i další vychytávky:

  • místo standardního provedení v rámu jsou nabízeny světelné pruhy – nepůsobí tak rušivě, což ocení všechny milovnice perfektně sladěného pokoje
  • ve svém těle mohou mít tato zrcátka zabudované třeba i digitální hodiny nebo rádio, takže se stanou praktickým pomocníkem pro každodenní vstávání

Kosmetické zrcátko zvětšovací a jeho údržba

Mysli také na to, aby ti tvůj nový kousek dlouho vydržel a snadno se čistil. Nikdo se nechce na kapičky odstříknutého make-upu nebo ulpělé voňavky dívat až do konce života. Nejlepší jsou proto modely z pochromované mosazi nebo jiného kovu. Pochromovaný povrch je velmi odolný proti poškrábání a snadno ho vyčistíš běžným saponátem. Na zrcadlovou plošku pak doporučuji hadříky na brýle nebo mírně naředěný prostředek pro čištění oken (jednou za čas).

Kosmetická zrcátka - jak je vybrat?

Důležitá je samozřejmě i kvalita zpracování. Výrobky od zavedených značek bývají spolehlivější a dlouhodobě odolnější, než jejich no-name kolegyně z tržnice, i když mohou na první pohled vypadat stejně. Nejvyšší kvalitu pak samozřejmě nabízejí produkty, určené do hotelových provozů nebo wellness zařízení. Ty jsou však pro naše potřeby zbytečně drahé a investice do nich se podle mě nevyplatí, leda bys počítala s jedním kosmetickým zrcátkem na celý život.

Kosmetické zrcátko s osvětlením recenze

A jaké zrcátko si tedy z té rozsáhlé nabídky modelů v obchodech vybrat? Trochu jsem zapátrala, takže ti můžu doporučit vážně jen ty nejlepší. Zvítězila tu moje slabost pro Němce, kteří to s kvalitními produkty zkrátka umí. Moje oblíbená značka v tomto oboru je totiž jednoznačně KELA, která na kosmetickém trhu působí už více než sto let. U nás zatím není tak známá, takže se ceny pořád ještě pohybují v rozumných mezích.

Zrcátka vydrží opravdu dlouho. A to dokonce, i když několikrát za život změní majitelku (soudím podle toho svého prvního, které už zdobí čtvrtý pokoj a pořád je super, i když už sem tam poškrábané). A kde začít? Ideálně u dostupného kousku pro každou slečnu, která to s krásným líčením myslím opravdu vážně.

Kosmetické zrcátko s osvětlením LOLA aneb výzva do tisícovky

Ideální produkt pro chudou studentku, která má v kapse právě jen ten litr? Rozhodně kosmetické zrcátko s osvětlením LOLA. Jde o volně stojící kousek s mírně nastavitelnou nožkou, takže se ji docela přizpůsobí. Mírně zvětšuje, osvětlení je zabudované v rámu a vypadá vážně skvěle, protože kdo by nechtěl zrcadlo se zlatý proužkem, že jo?

Intenzita osvětlení je střední, takže pro skutečně vychytané detaily se neobejdeš ještě s přídavnou lampičkou nebo pořádným denním světlem. Ovládá se jednoduše stiskem tlačítka vzadu.  A je také docela lehké, takže není problém brát ho všude s sebou. Mimochodem právě tohle je ten můj „putovní“ kousek. A jak říkám, pořád ještě vypadá dobře a slouží zrovna tak.

 

Kosmetické zrcátko s osvětlením SABINA aneb pro milovnice detailů

Tohle zrcátko doma osobně nemám, ale má ho kamarádka, která má vážně velké problémy se zvětšenými póry. Jo, a taky je detailistka, takže když zjistila, že kosmetické zrcátko s osvětlením SABINA zvětšuje hned 5x, šla do něj.

Podle mě svítí tak akorát, ale jen samostatně bez dalšího dodatečného světla to nefunguje (takže pokud se chceš nalíčit potmě jen se zrcátkem, prostě to nepůjde). Je hezky výklopné, stačí ho uchopit za páčku ve spodní části. Ovládá se zase na jeden stisk, intenzitu osvětlení bohužel nastavit neumí. Jinak podle mě taky docela pěkný kousek.

Kosmetické zrcátko s osvětlením SADE pro skutečné znalce

A teď je čas na tu slibovanou bestofku, teda alespoň pro mě. Zvětšuje 3x, LED osvětlení je opravdu silné a funguje na baterky, takže nemusím hledat zásuvku. Můj favorit se jmenuje kosmetické zrcátko s osvětlením SADE.

Vypadá prostě báječně a krom opravdu tmavého večera se obejde i bez dalšího přisvícení. Světlo je příjemné na oči, i když občas bych měla ráda možnost jeho intenzitu zredukovat nebo přepnout, ale v naprosté většině případů mi dokonale vyhovuje. A LED žárovky toho spotřebují tak málo, takže čtyři tužkové baterie, které ke svému provozu zrcadlo potřebuje, tam při každodenním provozu vydrží bez problémů několik týdnů. A když osvětlení začne slábnout, vím, že je načase tuhle výbavu vyměnit. A má samozřejmě i praktický držáček pro natáčení zrcadla. A málem bych zapomněla – je statické, takže ideální na kosmetický stoleček.

A jaké kosmetické zrcátko s osvětlení používáš ty? Pokud ještě žádné nemáš a vybereš s z mých tipů, budu jenom ráda. Pochlub se mi v komentářích!

Líbil se vám článek? Ohodnoťte ho, budeme rádi.

Předchozí článekZvětšení poprsí přírodní cestou – fungují masáže?
Další článekŠikana
Miluju všechno jakýmkoliv způsobem spojné se zdravím a životním stylem. Ve svém okolí působím jako mentorka svých méně zkušených kamarádek, což mě vážně baví! A stejně skvěle se cítím i tady. Předem se omlouvám všem, kteří neradi čtou, protože se při sepisování článků snažím zabíhat vždy maximálně do hloubky a říct vše podstatné. Doufám, že se mi to daří :)