Muchová, Martincová a Smitková jsou v Melbourne v závěrečném kole kvalifikace

10. 1. 2019, 04:03
Aktuality 10
AUSTRALIAN OPEN - Tři české tenistky se probojovaly do závěrečného třetího kola kvalifikace Australian Open. Zítra si o start v hlavní soutěži úvodního grandslamu sezony zahrají Karolína Muchová, Tereza Martincová a Tereza Smitková. Po dnešku naopak o šanci přišly Barbora Krejčíková, Lucie Hradecká a Lukáš Rosol.
Karolína Muchová

Karolína Muchová si zatím při své premiéře na Australian Open vede výborně a úspěšně navazuje na senzační třetí kolo z loňského US Open, kde si v kvalifikaci vybojovala svůj debut v hlavní soutěži grandslamu. Dvaadvacetiletá Češka po vítězství nad domácí Arinou Rodionovovou dnes nedala šanci Ljudmile Samsonovové.

S ruskou soupeřkou se sice na začátku utkání trápila, nicméně od stavu 3-3 už na kurtu dominovala. Ve druhé sadě dokonce Samsonovové nadělila nepopulárního "kanára" a za hodinu a čtvrt zvítězila 6-4 6-0. Ve finále kvalifikace se český talent zítra utká s Jamie Loebovou.

Tereza Martincová je blízko premiérovému startu v hlavní soutěži Australian Open. Čtyřiadvacetiletá Češka v kvalifikaci po Fang-Ying Xun porazila i další čínskou soupeřku Xiyu Wang a po setech 6-4 6-3 postoupila do finále.

V úvodním dějství si Martincová vypracovala náskok 3-0 se dvěma brejky v zádech. Druhý brejk potvrdit nedokázala, avšak vedení si nakonec pohlídala. Ve druhé sadě se jí povedlo Číňanku opět brejknout dvakrát a sama tentokrát o podání ani jednou nepřišla. O svou druhou kariérní účast v hlavní soutěži grandslamu (US Open 2017) se Martincová utká s nasazenou sedmičkou Veronikou Kuděrmetovovou.

Z českého souboje vyšla vítězně Tereza Smitková, jež si poradila 6-3 6-4 se zkušenější krajankou Lucií Hradeckou. O svůj druhý start na úvodním grandslamu sezony si 24letá Češka zahraje s ve formě hrající osmnáctiletou Kanaďankou Biancou Andreescuovou, která minulý týden sahala po triumfu na turnaji WTA v Aucklandu..

Hlavní soutěž ve dvouhře si na Australian Open nezahraje Barbora Krejčíková. Deblová světová jednička sice pátým rokem po sobě v Melbourne zvládla úvodní zápas, v němž v derby přehrála nasazenou Marii Bouzkovou, ovšem ve druhém kole kvalifikace podlehla 6-7(5) 4-6 až 240. hráčce světa Jessice Ponchetové.

V úvodní sadě vedla česká tenistka 5-3, ale náskok promarnila a sadu ztratila v tie-breaku. Ve vyrovnaném druhém dějství v osmé hře nevyužila brejkbol, sama následně přišla o servis a nepříznivý vývoj už zvrátit nedokázala.

Po dnešku je ze hry poslední česká naděje v kvalifikaci mužů Lukáš Rosol. Ten sice vedl nad Srbem Viktorem Troickým v prvním setu 5-3 a 40-0, žádný ze tří setbolů ale nevyužil, vzápětí ztratil servis, do konce zápasu uhrál už jen dva gamy a prohrál 6-7 1-6.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 62,500.000 australských dolarů
čtvrteční výsledky (10. 1. 2019)
• Dvouhra žen - 2. kolo kvalifikace •
Smitková (26-ČR) - Hradecká (ČR) 6-4 6-3
Muchová (28-ČR) - Samsonovová (Rus.) 6-4 6-0
Martincová (ČR) - Xiyu Wang (Čína) 6-4 6-3
Ponchetová (Fr.) - Krejčíková (ČR) 7-6(5) 6-4
• Dvouhra mužů - 2. kolo kvalifikace •
Troicki (Srb.) - Rosol (31-ČR) 7-6(3) 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Další povedený zápas.
Come on, Aussie!
Reagovat
bIbec
https://twitter.com/MarieBouzkova/status/1083221660361097221
Reagovat
historik
Bára mě teda naštvala. Proti takto hratelné soupeřce takovýto výkon. S takovou se teda ve dvouhře nikam neposune.
Reagovat
EllNino
to mohla nechat včera vyhrát Marušku :)
Reagovat
tommr
přesvědčivá výhra proti mladý Čínance. Tereza si zatím vede v kvaldě nad očekávání dobře ...
Reagovat
tommr
teče proti průměrný Francouzce. Za stavu 5:4 nedoservírovala set když vyrobila 3 dvojchyby a pak nezvládla TB ...
Reagovat
tommr
a s výkonem ve druhým setu by neobstála ani na vesnickým turnaji. Hlavně, že se ale vytáhla proti Marii ...
Reagovat
bIbec
koukal sem jedním očkem na skore druhého setu a bylo tam nějaké MTO, tak snad si ho nebrala Karolína, ale věřím že ne.
Třetí kolo už asi nebude taková pohodička, hlavně nemyslet na to, že je to poslední krok, těch potenciálních je tam pak ještě dalších sedm. Držím palec.
Reagovat
tommr
na zápas Karolíny jsem se chtěl podívat po deblovým zápase Katky, ale Karolína byla tak rychlá, že už jsem to nestih ... :)

Ten MTO byl zřejmě Rusky, protože tou dobou už Karolína podle skóre jasně dominovala ...
Reagovat
Dobry-den
Zápas jsem chvílema sledoval a Karolína to dneska zvládla v klidu. V prvním setu sice dlouho nemohla využít žádný z mnoha brejkbolů, ale jakmile se jí to konečně povedlo, tak soupeřka zcela odpadla. Ve druhém setu ještě zkoušela Ruska taktický MTO, ale rozjetou Karolínu už nezastavila a schytala od ní na cestu domů kanára. ;-)

V posledním kole Káju čeká Američanka Loebová, to je více než hratelné. Šance na druhou účast v hlavní soutěži jsou velké, tak snad se to Karolíně podaří.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist