Aimtec uzavřel partnerství s Bayern Innovativ

Andreas Bohm (Cluster Automotive), Jaroslav Follprecht a Jindřich Kolovrat (Aimtec)

Andreas Bohm (Cluster Automotive), Jaroslav Follprecht a Jindřich Kolovrat (Aimtec)

Aimtec se stal 14. 11. loňského roku partnerem bavorského Cluster Automotive, tím se zároveň stal součástí inovační sítě společnosti Bayern Innovativ, která je zřizovatelem clusteru. Spolupráce potvrzuje vynikající vztahy mezi Čechami a Bavorskem. Obě společnosti očekávají prohloubení česko-bavorských vztahů, stejně jako výměnu informací a kooperaci při inovacích a transferu technologií v oblasti přidané hodnoty a produktů.

Oba regiony a jejich hospodářství profitují z prostředí a témat Průmyslu 4.0. Bavorsko je jako největší německá spolková země také nejvýznamnějším obchodním partnerem České republiky. Se svou silnou vědeckou a ekonomickou základnou je silným partnerem pro inovace.

"Partnerství s Bayern Innovativ a Cluster Automotive nás těší z několika důvodů. Na jedné straně vidíme příležitosti sdílet zkušenosti s univerzitami a průmyslovými sítěmi v Bavorsku. Věříme také, že naše digitalizační projekty budeme schopni představit širší cílové skupině jako 'inovace made in Czech Republic'," říká Jaroslav Follprecht, výkonný ředitel společnosti Aimtec.

Holger Czuday, manažer clusteru v Bayern Innovativ, dodává: "Jsme potěšeni, že jsme Aimtec přivítali jako dalšího partnera Cluster Automotive. Spolupráce mezi bavorským a českým automobilovým průmyslem je již dnes vynikající. Bayern Innovativ chce přispět svou sítí k dalšímu posílení spolupráce. Sledujeme naše motto 'Žít inovacemi'. Dobré vztahy navíc pramení z výměny zkušeností."

Spolupráce obou společností začala už v říjnu 2018 na veletrhu IZB ve Wolfsburgu, kde se Aimtec zúčastnil jako vystavovatel ve společném stánku společnosti Bayern Innovativ. Na rok 2019 se připravují setkání členů spolků, workshopy a další účast na veletrzích.

Kontakt:

Zdeňka Linková

Communication Manager

e-mail: zdenka.linkova@aimtecglobal.com

Klíčová slova ČR-Německo-automoto-průmysl-trh-firmy-Aimtec

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Finance, ekonomika
Obchod, marketing
Auto-moto, doprava a stroje

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.