10. 1. 2019

Které komiksové velkofilmy nás v tomto roce neminou?

Pochopitelně celý rok ovládne Marvel, ale věnujme pozornost i těm ostatním. Které komiksárny si nenecháme ujít?

hlavní obrázek

Než si budete moci přečíst další pokračování Nejočekávanějších sequelů roku 2019, tak jsme si pro vás připravili ještě jeden seznam a to nejzajímavějších filmů podle komiksové předlohy. Ten je poněkud stručnější, navzdory tomu není ale méně zajímavý.

Pochopitelně opět bude komiksům vládnou Marvel, který si letos pro nás připravuje rovnou tři pecky, ale i ostatní společnosti se pokusí zažehnout v nás plamínek zvědavosti a nalákat nás do kina. Dnes tu máme devět filmů a já osobně se těším na každý z nich. Co vy? Kterou komiksovou jízdu si letos nenecháte ujít? Pojďme si je představit.

Alita: Bojový Anděl

Robert Rodriguez ve spolupráci s Jamesem Cameronem nám připravili film, který je kombinací prvních 3 knížek komiksu Gunnm on Yukito Kishiro (V Americe známý jako Battle Angel Alita.) James Cameron, jako na každý svůj projekt, je na Alitu velmi pyšný a aby také ne, když prvotní práce započaly už v roce 2010. Alita vypadá skvěle. Je vidět, že animátoři si s vizuálem pohráli a dle všeho mělo být použito přes 1 500 triků. Jen je možná škoda, že nevyšel původní plán, kdy Alita měla být nepřístupná dětem, ale chápu, že příběh bez krve vydělá v kinech víc peněz. Tak jako tak, bude to velká akční a vizuální smršť, kterou byste si v kině podle mého skromného názoru neměli nechat ujít. A pokud by vás Alita hodně zaujala, můžete si přečíst její komiksovou předlohu, která vyšla i u nás v českém jazyce.

Premiéra 14. 2. 2019

Captain Marvel

První marvelovka v tomto roce. Velice očekávaná nová (tedy alespoň na plátnech) hrdinka Captain Marvel. Její origin vstoupí do kin ještě před závěrečnou kapitolou v podobě Avengers: Endgame a budeme mít možnost poznat její samostatný příběh. I tak nebude nouze o známé tváře. V omlazených podobách se vrací Nick Fury (Samuel L. Jackson ) a agent Phil Coulson (Clark Gregg). Co od Captain Marvel čekat? Doufám, že pořádnou akční jízdu a zároveň slušnou dávku humoru, tedy jak jsme u Marvelu zvyklí. Herečka Brie Larson (C. Marvel) má na bedrech velkou zodpovědnost, protože hraje nejsilnější hrdinku v rámci MCU, je první ženou, která má svůj vlastní film (v rámci MCU), a hlavně čekáme, jak se zapojí do nadcházející Endgame. Držíme palce!

Premiéra 7. 3. 2019

Shazam!

Další velmi silný hrdina, akorát ze stáje DC, který se původně také jmenoval Captain Marvel, ale z důvodu stejného pojmenování hrdinky u Marvelu byl přejmenován na Shazam. Kluka, který po vyslovení kouzelného slůvka dostává ohromnou sílu a schopnosti nám ztvární herec Zachary Levi a podle prvotních ukázek by se na to mohl skvěle hodit. Když už jsme zmínili ukázky, tak zatím máme jen takovou malou ochutnávku, která více méně hraje na humor. Navzdory tomu, to vypadá velmi slibně. A pokud se obáváte, že se v příběhu ztratíte – přeci jen DC to poslední dobou má trochu pro nezasvěcené zmatečné – není se čeho bát, jelikož dle slov Leviho, nemusíte vůbec předcházející filmy od DC znát. Takže každý z nás by si měl film užít.

Premiéra 4. 4. 2019

Hellboy

Dalším filmem ve výčtu je reboot známého Hellboye, kterého všichni určitě znáte od režiséra Guillermo del Tora z roku 2004. Hrdinu z pekla si tehdy zahrál nezapomenutelný Ron Perlman, nyní se ztvárnění dočkáme od herce Davida Harboura a kromě něj se ve filmu mihne v roli záporačky Mia Jovovich. Film je plný známými tvářemi, ale to prostě dneska už nestačí. Doba, kdy jsme si učůrávali štěstím ze známého herce, která hrál ve strašné blbině, je už dávno pryč. První trailer dorazil celkem nedávno a pozitivní ohlasy moc nesklidil. I tak bych nového Hellboye ihned nezadupával, může se totiž podařit. Jak se líbí vám?

Premiéra 11. 4. 2019

Avengers: Endgame

Endgame jsme už zmiňovali v první části článku o nejočekávanějších sequelech nového roku a jelikož dneska mluvíme o nejzajímavějších komiksových příbězích, musíme Avengers pochopitelně také zmínit. V dubnu se o všem rozhodne. Navzdory slibům, že Infinity War bude zcela separátní, tak její závěr nám nedá spát. Všichni čekáme, jak velké finále dopadne a na samotné ukázky spoléhat nemůžeme, jelikož Marvel nikdy nic nevyzradil a hlavně nedávno šéf Marvelu nám sdělil, že ukázky neprozradí nic, než jen události z prvních 20 minut filmu. Máme se určitě na co těšit. Opět se bude jednat o velkolepou akční jízdu, která bude dechberoucí, ale také dojemná. No, je to tady, jedna éra končí…

Premiéra 25. 4. 2019

X-Men: Dark Phoenix

X-Meni mají svou slávu dávno za sebou a novodobé příběhy jsou zatím vždy přijaty rozporuplně. Pochopitelně nemám na mysli nedávný úspěch v podobě Logana, ten se vyvedl nad míru dobře. Snad budeme takto spokojeni i s Dark Phoenix. Vracejí se nám staří známí, hudbu složil Hans Zimmer a trailery nevypadají zas až tak zle. Všichni ale dobře víme, co dokončení filmu předcházelo – spousta přetáček a dokonce několik odsunů premiéry. Původně jsme se měli filmu dočkat už v listopadu roku 2018. Tak snad se to čekání vyplatí a my se opět vrátíme do doby, kdy X-Meni měli kvalitní filmy a my budeme hltat naše oblíbené hrdiny z komiksů.

Premiéra 6. 6. 2019

Spider-Man: Daleko od domova

Poslední marvelovka v tomto roce a to pokračování Spider-Mana: Homecoming z roku 2017. Jsme všichni moc zvědaví, jak to s Peterem Parkerem dopadne v Endgame, ale určitě víme, že dalšího jeho dobrodružství po Evropě se dočkáme. Už brzy bychom se měli dočkat nějakých trailerů, ale několik týdnů zpět jsme byli vedením Marvelu ujištěni, že ukázky nevyzradí nic, co by nám mohlo spoilerovat Endgame. Jako u každé marvelovky jsme natěšení jak jen to jde. Je jasné, že po obrovitánské smršti v dubnu toto bude klidná jízda, která snad pojede v dobře zajetých kolejích a možná předvede i něco nového. Přeci jen Peter Parker bude mít proti sobě dva nepřátele. Která ze tří marvelovek vás láká nejvíc v tomto roce?

Premiéra 4. 7. 2019

Noví mutanti

Snad si nebudu za nějakou dobu sypat popel na hlavu, jelikož u Nových mutantů člověk nikdy neví. Film doprovází spousta překážek a nekonečné přetáčky pověsti projektu moc nepomáhají. A stejně jako u Dark Phoenix odsun premiéry moc fanoušků nepotěšil. Snad se letos filmu vůbec dočkáme. Noví mutanti by měli být drsní, snad i strašidelní a možná i nepřístupní. Kdo ví, spoustu se toho proslýchá a spoustu se toho určitě ještě změní. Pokud bychom ale dostali hororové mutanty nepřístupné mládeži, mohlo by to být už zajímavé. Přeji přípravám jen to nejlepší a možná by bylo načase konečně dostat drsný komiksový film, který se s ničím nepáře. Někteří diváci mají už sluníčkového Marvelu dost.

Premiéra 1. 8. 2019

Joker

Posledním filmem, který dneska zmíníme, je sólovka jednoho z nepřátel Batmana, kterého všichni určitě budete znát. Nejvýraznější tvář mu bezpochyby vtiskl herec Heath Ledger v Temném rytíři. Nyní si jej zahraje Joaquin Phoenix a buďme za něj velmi rádi, jelikož původně se do této role zvažoval například herec Leonardo DiCaprio, Bradley Cooper, Jake Gyllenhaal, Adam Driver a James Franco. Nevím jak vy, ale neumím si je moc představit v roli Jokera. Letošní Joker by nám měl ukázat začátky jeho „kariéry“, kdy vlastně ještě nebyl zlý a lstivý, ale normální týpek. Příběh se trochu připodobňuje gangsterce, takže žádnou velkolepost nečekejte, což je podle mě dobře. Komornější zpracování života Jokera se mi hodně líbí. A podle prvních fotek se nám snad Joaguin Phoenix bude líbit. Nebo se pletu?

Premiéra 3. 10. 2019

Na který z uvedených filmů vyrazíš ty? Hoď koment pod článek, nebo hlasuj v anketě níž.

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Celkem 2 příspěvky v diskuzi
Fruiko
před 275 týdny
Tý jo, nějak mě to všechno nechává naprosto chladným. Jako jo, až bude, tak zkouknu, ale že bych...
cale
před 275 týdny
U Shazama jsem se trhal smíchy. To bude hodně vtipná věc. Na to se těšim. Určitě nevynechám žádnou...