ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 9560 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Rytmy swingu pro Nadaci Leontinka. Vystoupí i Jan Smigmator

0 jsk 10.1.2019

Rytmy swingu a ohlédnutí za časy první republiky slibuje benefiční koncert pro Nadaci Leontinka, který se uskuteční v úterý 15. ledna v divadle Le Royal. Orchestr Ježkovy stopy a Jan Smigmator vystoupí společně s nevidomými a slabozrakými hudebníky. Výtěžek z prodeje vstupenek bude věnován na rozvoj spolupráce mezi Orchestrem Ježkovy stopy a talentovanými zrakově postiženými hudebníky.

„Cílem benefice je propojit talentované nevidící hudebníky s vidícími profesionály, kteří je mohou inspirovat a posunout na jejich další profesní cestě. Po vzoru Jaroslava Ježka, který sám trpěl vážnou zrakovou vadou, by všichni účinkující chtěli svou vášeň k hudbě sdílet s posluchači nejen u nás, ale časem i v zahraničí,“ říká o benefici koordinátorka projektů Tereza Podzimková.

Vystoupí i nevidomí a slabozrací hudebníci Eva Blažková (flétna), Bára Mirgová (zpěv), Jakub Blažek (saxofon a foukací harmonika), Martin Jozífek (klavír) a Jan Adamec (tuba). Spoluúčinkuje Pěvecký sbor Školy Jaroslava Ježka pro zrakově postižené. Na koncertě zazní skladby jako Bugatti step nebo Doktor Swing.

Dobovou atmosféru podtrhne i dress code, který se ponese v duchu první republiky. Koncert navíc zpestří tango Veroniky Lálové (taneční partnerky Davida Svobody ve StarDance) s nevidomým tanečníkem Janem Hegrem.