Vychytávky, které vám usnadní řízení i provoz auta

V současné době si můžete řízení auta i jeho provoz výrazně usnadnit. K dispozici jsou na trhu nejen klasické vychytávky do interiéru vozu, ale také nejrůznější online pomocníci. Podívejte se na náš výběr čtyř nejlepších – používáte je všechny?

 

Opravdu chytrá navigace

 

Samostatným navigacím už pomalu odzvonilo, alespoň ve městě. Více než samotné mapy nyní řidiči potřebují aktuální informace o dopravě a stavu vozovek, a právě v tom exceluje aplikace Waze. Stačí si ji stáhnout do chytrého telefonu, ten upevnit do automobilového držáku na mobil a vyrazit. Ve Waze si cestu můžete naplánovat předem a máte možnost nechat se navigovat hlasem, nebo mít pouze zapnutou mapu.

Krátce před jízdou vypočítá aplikace nejvýhodnější variantu cesty. V jejím průběhu vám vždy dopředu nahlásí radary na měření rychlosti, kolony, havárie, stavbu na vozovce a vyhledá za vás rychlejší alternativu. Aplikace Waze funguje především díky komunitě řidičů, kteří do ní přidávají aktuální informace, pokud tedy potkáte po cestě nepříjemnosti, které Waze nezaznamenal, můžete se také zapojit.

 

Přepočítejte si povinné ručení

 

Provoz auta se neobejde bez sjednaného kvalitního pojištění. Nenechte se zmást nejrůznějšími nabídkami a vyberte si pojištění, které bude pro vaše potřeby adekvátní. K tomu vám poslouží kalkulačka povinného ručení, do které stačí zadat vaše osobní údaje a údaje o autě a během pár kliknutí získáte vše podstatné. Pojištění si doporučujeme online rovnou také sjednat, protože například u ČSOB Pojišťovny tak získáte výraznou slevu, a navíc se vyhnete čekání na pobočce.

 

Protiskluzová podložka

 

Pokud potřebujete mít telefon po ruce, ale nemáte držák, využijte protiskluzovou podložku. Stačí ji položit na palubní desku tam, kam potřebujete, cokoli, co na ni pak uložíte, se nehne z místa. Ať už se jedná o telefon, klíče, drobné mince nebo brýle, nemusíte se bát, že vám během jízdy sklouznou dolů a vy je budete muset na červené lovit na podlaze. Podložky se vyrábějí v nejrůznějších velikostech, které si můžete i sami nastříhat, a barvách, takže se hodí do jakéhokoli automobilového interiéru.

 

Vychytávka roku: Přenosný kávovar Handpresso

 

Trávíte za volantem hodně času? Musíte jezdit ještě před svítáním? V tom případě pravděpodobně oceníte dobrou kávu, která vás povzbudí a dodá energii. Nicméně ta z automatů čerpacích stanic disponuje leda placebo efektem. Francouzi konečně přišli s řešením – ručním mini kávovarem do auta Handpresso Auto Hybrid.

Jedná se o malé zařízení, které z jedné strany naplníte vodou, do sítka nasypete mletou kávu nebo vložíte ESE pod, tedy porcovanou mletou kávu v sáčku, otočíte, stisknete tlačítko a do tří minut máte lahodné espresso pod správným tlakem jako z kavárny. V balení samozřejmě najdete přípojku do 12V zapalovače v autě, voda se se tak ohřeje přímo v kávovaru, nepotřebujete žádné termosky ani termohrnky. Jediné, co je potřeba, je lahev s vodou a sáček s kvalitní mletou kávou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *