BARTH Operáku se daří. Kouzlu pronájmu nového vozu podléhá stále více lidí i firem

Zájem o pronájem auta prostřednictvím operativního leasingu Operák společnosti Autocentrum BARTH vzrostl meziročně o 28 procent. Řečí čísel to znamená více než 3000 pronájmů vozidel za uplynulých dvanáct kalendářních měsíců. „Našimi klienty jsou nyní zejména živnostníci a firmy, ale stále častěji se na nás obracejí také fyzické osoby. Největší zájem je o modely VW Passat, VW Golf, Škoda Rapid a Škoda Fabia,“ říká majitel Autocentra BARTH Michal Burkoň.

Služba BARTH Operák těží podle Burkoně hlavně z toho, že nabízí desítky modelů celkem osmi značek, konkrétně VW, Škoda, Seat, Audi, Kia, Peugeot, Citroën a Opel. I proto si může dovolit tzv. „ušít“ ceny měsíčních splátek zákazníkovi na míru. Největší poptávka je aktuálně po modelech značky VW a Škoda, přičemž průměrná splátka činí kolem 8000 Kč měsíčně. Přes BARTH Operák lze ovšem pořídit vůz už od 3251 Kč bez DPH za měsíc. Právě za tuto cenu se nyní nabízí model Fabia od Škody.

„Podle statistik našeho webu www.barth-operak.cz se lidé nejvíc zajímají o možnost pořízení modelů Tiguan, Passat, Passat Variant a Polo od Volkswagenu, a modelů Kodiaq a Karoq od Škody,“ popisuje Miroslav Vraný, vedoucí marketingového oddělení Autocentra BARTH. Velkou roli podle něj hrají také aktuální cenové nabídky a akce, kterých je několik do roka. Mezi lidmi je nejpopulárnější délka pronájmu auta přes BARTH Operák tři roky, v drtivé většině se jedná o auta s manuální převodovkou. „Důvod je prostý, přítomnost automatu totiž navyšuje cenu měsíční splátky,“ vysvětluje Vraný.

Zajímavý trend je podle něj k vidění v souvislosti s pohonnými jednotkami. Zatímco ještě vloni v rámci služby BARTH Operák jednoznačně převažovaly pronájmy vozidel s dieslovými motory, letos se poměr mezi naftovými a benzinovými agregáty vyrovnal a už v příštím roce očekává pardubické Autocentrum převis poptávky ve prospěch benzínových motorů, a to až v poměru 70 ku 30. „Zájem kopíruje klasické prodeje aut. Hlavními důvody jsou podle mého názoru aféry s emisemi, ale také různé restrikce v zemích na západ od České republiky,“ doplňuje šéf marketingu.

V rámci jednotlivých segmentů se u BARTH Operáku největší zájem soustřeďuje na vozy střední a vyšší třídy, luxusní vozidla a SUV. Konkrétně v kategorii splátky ve výši nad 15 000 Kč měsíčně se nejčastěji pronajímají modely Audi A6 a VW Touareg. Firmy současně upřednostňují užitková auta střední a vyšší třídy. Důležité je přitom zvolení vhodného způsobu užití – auta totiž nesmějí být po uplynutí pronájmu zničená, což ale v mnoha odvětvích podnikání jednoduše nelze zaručit.

Zatímco ještě před několika lety bylo pořízení nového vozu na operativní leasing především záležitostí firemních flotil a podnikatelů, v současnosti už se pomalu rozšiřuje i mezi fyzické osoby. „Lidé se auta na operativní leasing přestávají bát,“ těší Burkoně. „Na rozdíl od různých firem, jež působí na internetu a často slibují nesplnitelné, nabízíme dvacet let zkušeností, kvalitní odborné poradenství, kamenné showroomy, kde si zákazník může všechno prohlédnout a vyzkoušet, anebo autorizované servisní zastoupení,“ vysvětluje Burkoň. Mezi tuzemskými dealery je Autocentrum BARTH jediné, které provozuje specializované oddělení zaměřené výhradně na operativní leasing.

S ohledem na to, že zákazník často klade hlavní důraz na cenu, nabízí služba BARTH Operák také další unikátní garanci. Poněvadž má Autocentrum BARTH jako dlouholetý úspěšný a respektovaný prodejce smlouvu o obchodním zastoupení přímo s jednotlivými automobilkami, není mezi ním a dodavatelem žádný zprostředkovatel. Klienti tak výrazně ušetří na zprostředkovatelské provizi, jež se promítá právě do výše měsíčních splátek. Osobní a férový přístup je totiž pro skupinu BARTH klíčový.

Veškeré informace o aktuálních nabídkách služby BARTH Operák jsou aktualizovány na internetových stránkách www.barth-operak.cz.

O skupině BARTH

Skupina BARTH, a. s., působí na trhu od roku 1994 se sídlem v Pardubicích. Její součástí jsou Autocentrum BARTH (významný autorizovaný prodejce a provozovatel servisních služeb vozů Volkswagen, Škoda, SEAT, Audi, Kia, Peugeot, Citroën, Opel a FIAT), Motocentrum a Motopůjčovna BARTH (prodej a servis motocyklů značky Yamaha a motopůjčovna), BARTH Media (reklamní a marketingová agentura), BARTH Caravan (půjčovna obytných vozů), BARTH Rent (půjčovna vozidel) a závodní tým BARTH Racing, který se účastní slavné Rallye Dakar. Skupina BARTH zaměstnává přes 230 lidí a dosahuje ročního obratu přes 3 miliardy korun.

Další podrobnosti zde: www.autocentrum.cz, www.barth.cz