Vstupenky online

Zápasy s Technikou bývají vyrovnané. Tento ale jednoznačně ovládl Vsetín

Anna Pavlína Sedláčková, Helena Hegeďová • 10.01.2019

Vsetínu se v dnešním zápase obzvlášť dařilo. V první třetině se sice stále přerušovalo, ale i tak se jim podařilo vstřelit gól. To druhá třetina byla na góly už hojnější, kdy dorostenci ze Vsetína nastříleli hostům hned tři góly. Zřejmě jim k tomu také pomohla častá přesila, během ní se jim podařilo vstřelit 2 góly. Třetí třetina přinesla dva góly, z nichž ten druhý padl v poslední sekundě. V prodloužení měly oba týmy spoustu šancí, kterých ale nevyužily. O všem rozhodly nájezdy, kde se vsetínským dorostencům podařilo proměnit hned dvakrát.

ELIOD Extraliga dorostu - 6. kolo - 2. část čt 10.1.17:45
VHK ROBE Vsetín
HC Technika Brno
6:0(1:0, 3:0, 2:0 - N 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Dědek (Velikovský, Babeliak), 26. Turek (Rybár), 33. Velikovský (Půček, Babeliak), 35. Kuchařík (Půček, Kunst), 49. Dědek (Turek, Kočí), 60. Bendařík (Turek), rozh. náj. Kočí Rozhodčí: Cabák – Šimčík, Loun. Vyloučení: 5:4 + Půček (VSE) 10 min. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 53:26. Průběh utkání: 6:0.

VHK ROBE Vsetín: Tkadlec – Velikovský, Kočí, Mikula, Dořičák, Kuchařík, Kunst, Krajčík – Bednařík, Rybár, Jurek, Babeliak, Adámek, Matějíček, Půček, Dědek, Turek.
HC Technika Brno: Nešpůrek – Kučírek, Růžička, Groch, Irajn, Šupa, Navrátil – Mareček, Líska, Přidal, Plevka, Frýza, Maštalíř, Hrnčíř, Fornál, Závadský, Harásek.

Hra se utřepala až po pěti minutách, kdy se Vsetínští na chvíli usadili v pásmu. Babeliak nahodil kotouč z pravého kruhu před brankoviště, kde stál výborně na teč Dědek. Skákavý kotouč netrefil ideálně a hostující brankář Nešpůrek si mohl oddechnout. Vyloučení Rybára byla vodou na mlýn pro brněnskou Techniku, jejíž přesilovkový herní projev nebyl vůbec špatný. Vidět byli Plevka nebo Závadský, který okupoval místo před Tkadlecem a bránil mu ve výhledu. Hra celkově nebyla bohatá na šance, a tak se mohli diváci bavit alespoň útočnou hrou Dědka a Kočího, kteří se nestyděli povodit soupeře a elegantně se dostat až před bránu. Po vyloučení Hrnčíře si přesilovou hru zahráli i domácí. Na Vsetínu byla vidět chuť a radost, která se projevovala i v pohybu a střelbě.

Od modré pálil Kunst a jeho střela zůstala u betonů hostujícího gólmana. Ten byl ale ve značně nevýhodné pozici, a tak Babeliak dorážel do prázdné. V tuto chvíli však Nešpůrek předvedl fantastický zákrok, kterým zmrazil úsměvy na vsetínských tvářích. Ty se znovu objevily v momentě, kdy Boris Babeliak nahrál z pravého křídla do mezikruží, odkud z první pálil nad vyrážečku Matyáš Dědek. Dále se hrálo bez střel, občas musel ránu pokrýt hostující brankář, ale domácí gólman Tkadlec byl bez práce, a to také díky svým spoluhráčům v obraně. Tedy alespoň do té doby, než se po pravém křídle prosmýkl Přidal a snažil se najít skulinku mezi jeho betony. Na druhé straně zkusil brejk Bednařík.

Aktivnější byli Valaši, z čehož vypramenila také jejich gólová akce v 26. minutě. Od modré čáry se napřáhl Samuel Rybár a jeho střela skončil na brankovišti. Dojíždějící Turek si puku stačil všimnout, ale netrefil jej. Následně si před Nešpůrka nabruslila celá valašská pětice a právě Adam Turek dostal puk do branky. Brno mohlo srovnat, když dvouminutový trest za nedovolené bránění dostal Dědek. Ani druhá přesilovka ale hostům ke skórování nepomohla, Vsetínští svou bránu dobře ubránili. Dalším, co mohlo se skóre pohnout, bylo trestné střílení. Podražení Babeliaka v brejku se dopustil Růžička. Nešpůrek ale jeho chybu napravil tím, že Babeliakem vystřelený kotouč zastavil vyrážečkou. Vsetín to ale namotivovalo a Valaši stříleli ze všech různých pozic. U toho trochu zapomněli na obranu, a tak jim ujel Harásek. Pokus vypadal velmi nadějně, ale jestliže Techniku držel v podobných situacích Nešpůrek, Vsetín měl Tkadlece. Ten vytáhl svou lapačku a kotouč do ní bez zaváhání pokryl.

Pak však přišla další vsetínská přesilovka, a to už se skóre měnilo. Pětice to totiž přesnými přihrávkami dokombinovala až k prvnímu gólu Jakuba Velikovského, který mířil do úplně prázdné brány. Ani další z přesilovek domácího celku nezůstala nevyužita. Střelu Jana Půčka z levého kruhu zasáhl před brankovištěm Dominik Kuchařík, čímž ji nasměroval přesně nad gólmanovo levé rameno. Vsetín byl na koni, jednotlivé výpady Techniky jistil Tkadlec. V posledních minutách ale hosté zabrali a strávili je ve svém útočném pásmu. Kombinace Frýzy s Irajnem ale nevyšly. Brnu nevyšel ani výpad, při kterém se Tkadlec vydal z branky mezi kruhy a kotouč nezachytil. Vsetín ale také spálil jednu jasnou gólovku, když se Kočímu podařilo procpat puk za záda Nešpůrka, ale kotouč projel okolo brankové čáry a skončil u druhé tyčky na hokejce soupeře.

Třetí dějství začala v útočném pásmu Technika, jenže zásadně proti byl Babeliak, který se nejprve vydal na druhou stranu sám, to nepřekonal betony hostující brankáře, a pak v přečíslení. Střelecká aktivita ale během úvodu třetí dvacetiminutovky patřila hostům. Zlepšila se také jejich obrana. Při hře pět na čtyři pálil po přesné přihrávce v rychlé protiakci Kuchařík, zařadil se ale na listinu smolařů ke Kočímu, když puk branku přeletěl. Pátá branka Valachů na sebe po této akci nenechala dlouho čekat. Střelu Adama Turka u mezikruží tečoval Matyáš Dědek, který skóroval podruhé v zápase. Zbytek třetiny se dohrál v poklidu, ale například ve vlastním oslabení mohl zakončovat Mikula.

Tkadlece se snažil o čisté konto připravit Harásek a velmi blízko tomu byl také Frýza, po jehož střele skončil kotouč na boční síti. Sedm sekund před koncem Valaši vychodili. Puk dobruslil Adam Turek, Nešpůrek se přesunul k levé tyčce. Turek poslal kotouč od mantinelu do mezikruží na najíždějícího Davida Bednaříka, jenž jej zametl do zcela nehlídané branky. V nastaveném prodloužení branka i přes několik dobrých akcí Přidala nepadla. Nájezdy pak rozhodl Václav Kočí, který si to po neproměněných šancích rozhodně zasloužil. Z hlediska statistik pak musíme zmínit, že Tkadlec neinkasoval ani v nájezdech a ze zápasu si tak odnáší čisté konto.

Ohlasy k utkání

Jan Dědek (VHK ROBE Vsetín): Musím říct, že výsledek vypadá jednoznačně, ale nebýt výborného výkonu našeho gólmana, tak to mohlo být všechno jinak. Byl to vyrovnaný a ubojovaný zápas. Stále ještě musíme zapracovat na obranné činnosti. Pořád ještě máme rezervy.

Jan Korotvička (VSK Technika Hokej Brno): Dneska se nám to nepovedlo. Nedáváme góly a na nulu se dá těžko vyhrávat, hlavně ve Vsetíně. Chyběl nám důraz před bránou a samozřejmě tím, že domácí využili všechny přesilovky, které jsme jim nabídli, tak to zlomili na svou stranu. Prodloužení a nájezdy už jsou pak loterie.