Po vánoční pauze se pomalu začínají rozjíždět gastronomické akce. I když největší nápor nás teprve čeká, až se oteplí a počasí bude více nakloněno venkovním trhům a streetfoodovým akcím, našli jsme pro vás pár prvních vlaštovek.
Zelňačka pod sjezdovkou
12. 1., 10.30–17.00, Jeseníky, Velké Vrbno, horská chata Olšanka
Soutěž ve vaření zelňačky vás čeká v Jeseníkách. Stánky jednotlivých soutěžících najdete v lyžařském areálu u horské chaty Olšanka. Kromě různých verzí zelných polévek se můžete těšit na soutěže, grilování, tombolu i program pro děti.
- Vstup: zdarma, ochutnávka polévek – info u jednotlivých stánků, v případě zájmu o účast v soutěži přihlášky zde
Francouzská sobota
12. 1., 14.00, Praha, Bryksova 20, Plechárna
Do komunitního centra na Černém Mostě se vydejte za atmosférou Francie. Čeká vás cibulačka a lotrinský quiche a samozřejmě francouzská vína.
- Vstup: info na místě
Škola čepování piva
12. 1., od 16.00, Plzeň, Plzeňský Prazdroj, konferenční a společenské centrum Secese
V nejznámějším českém pivovaru si můžete vyzkoušet řemeslo muže či ženy za pípou. Během školy čepování se dozvíte, jak do půllitru správně natočit pravé plzeňské nebo co znamenají výrazy čochtan, šnyt či mlíko. Navíc ochutnáte pivovarský guláš a prohlédnete si autentické prostory pivovaru. Vzhledem k tomu, že pivo budete i popíjet, děti tentokrát nechte doma – akce je určena účastníkům od 18 let. V případě, že tuto sobotu už budou všechna místa rezervována, můžete se do Školy čepování přihlásit i 25. 1., 8. 2., 23. 2. nebo 16. 3.
- Vstup: 590 Kč, rezervace zde