Jste rozčílení do běla? Poradíme, jak se dát opět do pohody

zdroj: pixabay.com

Umíte se snadno rozčílit? Pokud nejste flegmatické povahy, pak vás nejspíš vytočí kdeco a kdekdo. Jakmile se člověk dostane do ráže, jen stěží se opět uklidňuje. Nějak to jít ale přeci musí. Čím se tedy uklidnit, když vás někdo vytočí do běla ?

Reklama

Uklidnit se potom, co vám vnoučata rozbijí drahý porcelán, nebo pes roztrhá novou deku, nemusí být nic snadného. Na každého působí něco jiného. My pár tipů ale máme.

Nadávejte

Někomu pomáhá trochu si ponadávat. Není to sice nic, čím by se člověk měl chlubit, a rozhodně by neměl nadávky ventilovat na veřejnosti, ale pro upuštění páry tento způsob uklidnění přijde vhod. Odborníci pak doporučují použít v nadávkách písmeno „r.“ Lépe vám pomůže se uvolnit z naštvání.

Dýchejte

Nejsou-li nadávky nic pro vás, pak místo klení, dejte přednost dýchání. Zhluboka dýchejte a vnímejte pravidelné výdechy a nádechy. V extrémních situacích vám bude dech skvělým pomocníkem.

Počítejte

Jestliže jste naštvaní a máte pocit, že brzy vybuchnete, pak můžete zkusit i počítat. V duchu si počítejte od jedné do deseti, pokud to nemůže, pokračujte do dvaceti, do třiceti, do čtyřiceti, do padesáti, …

Mačkejte

V obchodech dnes najdeme řadu antistresových výrobků. Tentokrát nemáme na mysli čokoládu, i když i ta pomůže proti velké zlosti. Koupit si ale můžete například antistresový gumový míček. Ten vám skvěle promasíruje dlaň a zároveň s ním můžete v případě nouze po něčem nebo někom hodit, je měkký a neublíží.

Udělejte si radost

Kupte si něco nového, zajděte na něco dobrého. Řekněte si, že se máte vlastně dobře a nenecháte si kazit den. Kupte si voňavé květiny, napusťte si horkou koupel, udělejte si radost.

Jděte ven

Čerstvý vzduch je všelék. Zajděte si tak na procházku do parku nebo do lesa, kde můžete načerpat novou energii i objímáním stromů. Pokud nevíte, jak na to, přečtěte si článek Léčivá síla stromů: Zbavte se stresu, bolestí a načerpejte novou energii.

Reklama