Dobrá káva po ránu je základem dokonalého dne

front.post
front.public: 11. 01. 2019
000-obnoveny-obnoveny

Rána bývají náročná. Ať už jste milovníkem espressa, latte či cappucina, všichni se shodneme, že není lepšího nastartování dne než šálkem Vaší oblíbené kávy. Pákový kávovar ES 4050 umožní si dopřát kvalitní kávu dle libosti.


 


K hlavním přednostem kávovaru patří integrovaný tepelný systém Thermocoil, ve kterém voda prochazí prohřívaným kovovým potrubím a drží optimální a stabilní teplotu. Tento faktor je velmi důležitý pro připravu dobré kávy, stejně tak jako správný tlak v průběhu extrakce. O ten se v případě ES 4050 postará systém nízkotlakového předspaření, který dodává do sítka vodu o tlaku přibližně 2 až 4. Tím dovolí kávě v sítku nabobtnat, uvolnit tak aroma a chuť, aby při následném plném tlaku byla zajištěna nejen maximálně rovnoměrná extrakce kávy, ale aby výsledné espresso přesně odpovídalo vašim preferencím.


 


Kávovar je vybaven funkcí automatického vypouštění horké vody, který zajišťuje, že voda pro extrakci kávy bude vždy mít nastavenou teplotu, i když jste předtím pěnili mléko nebo vydávali horkou vodu. Zbytková voda po pěnění mléka nebo výdeji vody je automaticky uvolněna do odkapávací misky. Nemůže tak nikdy dojít ke spálení kávy v sítku.


 


ES 4050 má vyjímatelný zásobník na vodu s filtračním systémem, 360° otáčivou trysku na páru či zásuvku na ukládání příslušenství. Vyjímatelná odkapávací miska dělá údržbu otázkou pár chvil. Třešničkou na dortu je pak plocha na nahřívání šálků.


 


Součástí příslušenství je síťka s jednoduchým dnem pro profesionální baristy, síťka s dvojitým dnem pro běžné užití, nerezová konvička na napěnění mléka, integrovaný tamper nebo i nástroj na zarovnávání kávy Razor.