11. ledna 2019 • 09:22

Marchand se místo bitky vysmál: Nejsi mi rovný! A Chára letěl z ledu

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzájemné noční střetnutí Bostonu s Washingtonem (2:4) nebylo jen o gólech Davida Krejčího a Jakuba Vrány. Alexandr Ovečkin dvěma zásahy potvrdil pozici nejlepšího bombéra NHL, navíc domácí kolos Zdena Cháru pěkným hitem umístil na střídačku. TD Garden jen zahučela! Největší emoce ale vyvolal Brad Marchand, který odmítl bitku s Larsem Ellerem. Důvod? Dánský forvard ho prý není hoden...



Bruins porážkou přišli o sérii pěti vítězství v řadě. Experti možná podobný scénář čekali, Boston na Washington v poslední době vůbec neumí, s neoblíbeným soupeřem prohrál počtrnácté v řadě, poslední výhra se datuje do března 2014.

Rozpoložení obou celků pěkně ilustrovalo i střetnutí Ovečkina s Chárou, po kterém skončil 205 centimetrů vysoký a 113 kilogramů vážící slovenský bek nedobrovolně na střídačce Washingtonu.

VIDEO: Podívejte se na souboj Ovečkina s Chárou

Klíčem k vítězství Caps byl famózní Braden Holtby, 29letý Kanaďan byl za 39 zákroků vyhlášen první hvězdou utkání. "Krušný zápas, docela jsem se zpotil," smál se po utkání v rozhovoru pro klubovou TV brankář posledních vítězů Stanley Cupu, které Boston přestřílel 41:22.

Holtby chytal ze čtrnácti vítězných utkání proti Bostonu hned dvanáct. "Slyšel jsem o té vítězné sérii proti Bruins před zápasem, logické vysvětlení ale nemám. Hodně zápasů bylo o gól, jiné rozhodovalo prodloužení, je to náhoda, máme více štěstí asi," nedělal z úžasné série vědu kapitán Capitals Nicklas Bäckström.

Co se ale stalo mezi Marchandem a Ellerem? Před polovinou základní části při vedení Caps 1:0 zkusil dánský centr vyvolat bitku. Jenže známý provokatér a "olizovač" tváří soupeřů jen klesl na kolena a pěstní výměnu názorů odmítl. „Pardon, ale já opravdu necítím potřebu si něco dokazovat. On (Eller) hraje deset minut za zápas, zatímco já dvacet,“ citovala Marchandova slova po utkání Marisa Inhemiová, redaktorka Boston Herald.

VIDEO: Diváci v TD Garden se bitky Marchanda s Ellerem nedočkali


„Každý viděl, z jakého je těsta,“ ušklíbl se Eller, který za iniciování bitky dostal trest za nesportovní chování, v pozápasovém rozhovoru pro Washington Post. A měl na mysli i Marchandovu slovní přestřelku z konce utkání s Tomem Wilsonem, ke které došlo po zranění ruského obránce Washingtonu Dmitrije Orlova.

Rodákovi z Novokuzněcku se stal osudný střet s Ryanem Donatem.

VIDEO: Slovní přestřelka Toma Wilsona s Bradem Marchandem

Halák nebyl oporou

Bruins se v té době hnali za vyrovnáním, ale Ovečkin 95 vteřin před koncem zápasu skóroval pojistku do prázdné branky. Pro ruského bohatýra šlo už o 32. trefu v probíhajícím ročníku (celkem 639. v NHL) a na druhého Johna Tavarse z Toronta má náskok tří zásahů.

"Je to frustrující, dvakrát jsme vyrovnali, aby nám hned snad za minutu vstřelili gól. Měli jsme hodně šancí, ale Holtby se výborně vyspal a vychytal nás, tak to holt někdy bývá. Oni naopak dali ze všeho branku," posteskl si pro NHL.com Marchand.

Jeho spoluhráč David Pastrňák vyšel potřetí za sebou naprázdno, navíc si připsal tři záporné body. Na druhé straně Michal Kempný zblokoval pět střel, nejvíce ze všech hráčů v zápase, a získal tři kladné body.

Rozmrzelý po zápase byl také Jaroslav Halák, který z 22 střel inkasoval tři branky. V hlavě měl zřejmě ještě vítězný gól Nicklase Bäckströma, kdy mu střela z větší vzdálenosti proletěla pod lapačkou do sítě. "Pokud dostanu šanci přiště, chci být pro chlapce větší oporou. Dnešek mě nezastihl v dobré formě," uznal slovenský brankář, který je pátým nejlepším v celé NHL v procentuální úspěšnosti zákroků (92.4%).

Další duely odehrají oba týmy v noci ze soboty na neděli. Capitals doma přivítají Columbus a Boston pojede k repríze prvního kola posledního Stanley Cupu (Bruins vyhráli 4:3 na zápasy) do Toronta.

Ve vzájemném utkání skóroval David Krejčí a Jakub Vrána, který s Washingtonem vyhrál na ledě Bostonu 4:2.
Ve vzájemném utkání skóroval David Krejčí a Jakub Vrána, který s Washingtonem vyhrál na ledě Bostonu 4:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud