Sociální sítě
Nahoru

Istanbul a Benátky v jedné kapsli

Historické kořeny prvních kaváren a vzrušujícím prostředí jejich atmosféry, to vše pocítíte při pití šálku další limitované edice Nespresso. Společnost představuje dvě nové kávy a to Café Istanbul a Caffè Venezia, které jsou inspirovány vůbec prvními kavárnami světa.Vydejte se po stopách minulosti a navštivte rodiště moderní kavárny V Turecku. Se svými intenzivními černými a orientálními tóny bude Café Istanbul inspirací pro každého milovníka černé kávy, kterého přenese přímo do srdce živé a nespoutané atmosféry své doby. Vydejte se do Benátek a užijte si relaxaci v domově umění a hudby s Caffè Venezia, které je se svým elegantním a delikátním profilem dokonalou múzou a inspirací v jednom šálku.

Istanbul vždy byl branou mezi Asií a Evropou. Místo, kde se prolínaly kultury, chutě i myšlenky. V době předcházející knihtisk byla istanbulská kavárna vnímána jako hlas města: místo, kde vznikaly nové a odvážné nápady, jichž byla káva přirozeným elixírem. Benátky vždy byly tvořivým srdcem Evropy. Domovem umění, hudby a experimentů, v nichž často kavárny určovaly celkový vkus společnosti. Díky mísení kultur a jazyků byly kavárny nespoutanými a mnohovrstevnatými místy plnými elegance. V limitce tak najdete dvě kávy.Café Istanbul, to je samozřejmě arabská káva Mocha z Jemenu spolu s poklady Východní Indie a Indie daly vzniknout šálku, který připomíná tajemství orientálních bazarů. S odkazem na historické směsi nabízí exotický charakter s intenzivními tóny pražení a černého pepře. A také Caffè Venezia, což je malá ochutnávka historie, v níž se káva z prastarého etiopského města Harrar mísí s indickou Arabicou, aby vznikl šálek kávy plný exotických vůní východu. Divoké a květinové tóny se propojují s nápadně praženým charakterem do výsledné výrazné a mnohovrstevnaté kávy.

Obě verze budou k dostání po omezenou dobu v buticích Nespresso, prostřednictvím center zákaznických služeb Nespresso a online na adrese www.nespresso.com od 10.1.2019.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.