Svezte se nostalgickým motoráčkem a historickou soupravou metra

11.1.2019 8:00 -zz- Zdroj: Dopravní podnik hlavního města Prahy

Svezte se nostalgickým motoráčkem a historickou soupravou metra

Dopravní podnik (DPP) ve spolupráci s Klubem železničních cestovatelů (KŽC) připravil pro všechny fanoušky dopravy a především kolejových vozidel speciální zážitkovou turistiku. Jedinečná možnost jízdy historickým vlakem 810+010 KŽC a soupravou metra Ečs se nabízí poprvé 19. ledna tohoto roku a opakovat se bude 16. března. Cesta začíná v Praze na hlavním nádraží a vede přes stanici Praha–Krč až do depa Kačerov, a to po vlečce. V depu Kačerov proběhne exkurze s odborným výkladem a možností pořízení snímků soupravy metra Ečs.

Ve druhé polovině programu následuje jízda historickou soupravou Ečs do stanice metra linky C – Nádraží Holešovice, odkud se souprava vrací zpět do depa Kačerov, kde si cestující opět přestoupí na historický vlak, který svou jízdu ukončí na pražském hlavním nádraží. Jde o akci zážitkové turistiky, pořádanou pod hlavičkou projektu Praha technická.

Vstupenky na tuto speciální zážitkovou turistiku si můžete rezervovat a zakoupit na příslušné stránce projektu.

Cena tohoto zážitku je 350 Kč. Děti do 10 let zdarma (bez vstupenky) za doprovodu alespoň jednoho z rodičů (s platnou vstupenkou) za podmínky, že v případě naplnění vozu nemusí být zajištěno pro dítě místo k sezení.

Informace: Odjezd vlaku ze stanice Praha hl. n. je v 10:00 a 14:00 hod. Vlak bude přistaven v určitém předstihu, který bude odpovídat provozním podmínkám stanice a který bude určovat operativně provozovatel dráhy (SŽDC). Žádáme účastníky, aby svůj příchod plánovali s patřičným předstihem, aby mohli být před odjezdem vlaku odbaveni (kontrola voucherů, přidělení sedadla), minimálně však 10 minut před odjezdem. V případě pozdního příchodu není provozovatel povinen návštěvníka vpustit do soupravy. Zážitek mu v tomto případě propadl. Předpokládané ukončení akce je v 13:30 a 17:30 hod. opět ve stanici Praha hl. n.

Důležité upozornění: Zakoupením vstupenky na akci uděluje kupující souhlas s pořizováním fotografií a videozáznamů s jeho osobou během účasti na akci zážitkové turistiky a s jejich použitím k informování o proběhlé akci, a to bez nároku na náhradu za toto užití.

Úvodní ilustrační snímek: Historická souprava metra typu Ečs © DPP