Chcete mít nádherně natočené, husté, černé řasy? Potom vyzkoušejte některou ze tří procedur, které umí proměnit řasy v dokonalost. Lifting řas, botox na řasy nebo absolutní novinka, tak zvaná Velvet řas. Seznamte se!  

Zapomeňte na obyčejnou trvalou na řasy, na jejich pouhé barvení nebo každodenní používání kleštiček na řasy pro jejich natočení. V Čechách se zabydlely tři nové procedury, díky kterým budou vaše řasy zdravější a každý den krásné i bez řasenky. A protože názvy ošetření samy o sobě nic neříkají, je na místě poznat je o něco blíž… Pak už se snadno rozhodnete, na které z nich se nutně potřebujete vydat i vy.

1. Lifting řas

Tahle procedura trvá asi 45 minut. Nejprve se zvolí tvar a velikost speciálních formiček, na které se řasy navinou. Poté začíná první fáze tohoto ošetření, což je fixování tvaru řas speciálním přípravkem, který na řasách působí okolo 10–15 minut. Díky této fázi vám řasy budou držet krásně natočené příští 2–3 měsíce. V dalším kroku se na řasy nanáší výživný balzám, který obsahuje především keratin. Balzám se na řasách nechává působit okolo 7 minut. Poté následuje barvení řas, které trvá přibližně 10 minut.

Úplně nakonec se na řasy nanáší hydratační gel a nechává se na nich působit 24 hodin. Ten si tedy z řas smyjete až doma. Ideální je doporučenou dobu skutečně dodržet a dříve řasy opravdu nenamáčet. V opačném případě si totiž zkrátíte celkovou délku efektu téhle procedury a konečný výsledek na první pohled oslabíte, což by určitě byla škoda. Za ošetření zaplatíte 1500 korun. Pro černé a natočené řasy na další 2–3 měsíce bez použití řasenky a kleštiček ideální procedura!

2. Botox na řasy

Pokud máte řasy zničené například po nošení umělých řas metodou řasa na řasu, botox na řasy je pro vás ideální volbou. V podstatě se jedná o výživnou kúru pro řasy, kterou je vhodné podstoupit ob 2 týdny v sérii několika ošetření. Poslední z nich můžete zakončit i Liftingem řas, výsledek ošetřující kúry pak ještě lépe vynikne. Ale zpátky k botoxu na řasy – jak tahle procedura probíhá?

„Botox řas je v podstatě výživa pro unavené, oslabené, tenké a zničené řasy. Jedná se o celkovou rekonstrukci řas, kdy je cílem jejich ozdravení a vylepšení hustoty. Složení botoxu na řasy je zcela přírodní. Jedná se o kombinaci kyseliny hyaluronové (stimuluje růst řas a zároveň je hydratuje), keratinu (řasy posiluje a zpevňuje), kolagenu (dělá řasy pružnější a lesklejší), vitaminu E, panthenolu, arganového oleje a kyseliny citronové,“ popisuje Tetiana Babchuk, majitelka salonu The Brow Bar v Týnské ulici v Praze. A cena? Za jedno opakování botoxu řas zaplatíte 350 korun.

3. Velvet řas

Do třetice vás seznámíme s absolutní novinkou na českém i evropském trhu – ošetření s názvem Velvet řas, které se věnuje nejen horním, ale i spodním řasům. Jedná se vlastně o obnovení přirozených řas, protože řasy už po první proceduře viditelně zhoustnou, prodlouží se, zesílí a celkově se ozdraví už od kořínků. Průběh ošetření pak velmi připomíná Lifting řas, ovšem rozdíl je ve složení přípravku, který se na řasy nanáší. Velmi zjednodušeně se dá říct, že oproti Liftingu je Velvet k řasům šetrnější.

A proč název Velvet řas? „K proceduře to sedí, protože řasy jsou po ní okamžitě jemnější a pružnější, plus vypadají víc načechraně. Dá se říct, že Velvet řas je svým složením o něco bohatší než Lifting řas a hodí se pro všechny typy řas. Po ošetření navíc každá klientka dostává ampulku s olejíčkem a má za úkol pečovat o své řasy ještě týden doma. Proceduru ale nejraději vybíráme individuálně podle stavu řas každé klientky,“ uzavírá Tetiana Babchuk.