Jiří Černohorský je spolu s Radkou Hladíkovou a Zdeňkem Chytrou vůdčí postavou hnutí a spolku Čest, svoboda, rovnost. O dezinformacích, které šíří tyto osoby psal náš web již několikrát (1, 2, 3, 4, 5). Spolek pod jejich vedením stál mj. za kampaní proti tzv. Globálnímu paktu.

Možná čtenáře zajímá, kde na tyto kampaně přítomní berou peníze. Kromě transparentního účtu, který vloni proteklo cca 115 000 Kč lze hledat klíč i jinde. „Dne 28. října 2017 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil první rusko-český festival „Slovanská vzájemnost“. Akce byla organizována českým spolkem „Čest, Svoboda, Respekt“ za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR. Účastníky a hosty uvítal předseda spolku Jiří Černohorský, který zdůraznil důležitý význam přátelství mezi všemi slovanskými národy. Vyjádřil naději na další spolupráci RSVK v Praze a českého spolku „Čest, Svoboda, Respekt,“ píše se na webu Ruského střediska vědy a kultury v Praze.

„Dne 28. července 2018 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal 2. ročník festivalu „Ruská vzájemnost“. Akce byla připravena českým sdružením Čest, svoboda, respekt za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR. Večer zahájil zástupce vedoucího Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR O. Soloduchin. Účastníky a hosty přivítal předseda sdružení Čest, svoboda, respekt J. Černohorský. Zdůraznil důležitost přátelství mezi všemi slovanskými národy. Vyjádřil naději na další plodnou spolupráci s RSVK v Praze. Festival „Ruská vzájemnost“ v RSVK v Praze navštívilo více než 60 lidí. Po vystoupení umělců se hosté mohli občerstvit a zúčastnit se volné diskuze,“ píše Ruské středisko vědy a kultury jindy.

A kdo je partnerem onoho záhadného ruského střediska?  Kromě spolků a firem, které nikdo nezná, je to například i Diplomatická akadamie ministerstva zahraničí v Rusku. Ta „vzdělává“ budoucí ruské diplomaty (čti agenty) v zahraničí. O tom, kolik za přípravu takového „festivalu“ pro pár desítek věrných inkasují se nic na transparentním účtu nedovíme. Není tedy jisté jaké transakce mezi Ruskem a Černohorským probíhají. Obecně však pořádání pseudofestivalů, pseudopřednášek a jiných pseudoakcí je jedna z nejhorších praktik, kterých se dopouští některé neziskové organizace, které drtivé většině poctivých kazí jméno. Jedna z takových neziskovek je evidentně Čest, svoboda, respekt.

Vážení čtenáři, náš web je stále financován především z příspěvků drobných dárců. Jak nám můžete pomoci, se dozvíte zde.


administrator

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.