Hlavní obsah

Slovácko - Alkmaar 1:1Machalík trefil cennou remízu, Baník zdolal Poprad

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Slovácka v úvodním zápase zimní přípravy na soustředění v Turecku remizovali s nizozemským AZ Alkmaar 1:1. Tým kouče Svědíka po prvním poločase prohrával, cennou remízu dvě minuty před koncem trefil David Machalík. Ostravský Baník v jediném pátečním duelu Tipsport ligy porazil Poprad 3:2 a připsal si tak druhou výhru v turnaji.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Bohumil Páník.

Článek

AZ Alkmaar je aktuálně sedmý tým tabulky nejvyšší nizozemské soutěže, který v létě neuspěl v kvalifikaci Evropské ligy. V prvním poločase se ujal vedení a měl v následujících minutách převahu, ale další branku z ní vytěžit nedokázal. Slovácko trestalo a akci po pravé straně proměnil ve vyrovnávací branku přesnou střelou k tyči David Machalík.

„Zápas jsem sledoval z vyvýšeného místa, abych měl lepší přehled o dění na hřišti. Mám k našemu výkonu výhrady. Z kondičního hlediska utkání splnilo naše představy, ale v dalších aspektech nás soupeř předčil. Máme na čem pracovat," říká trenér Martin Svědík na klubovém webu.

Také ve druhém utkání Tipsport ligy byl Baník úspěšný. Tentokrát si v Orlové poradil se slovenským Popradem 3:2. Ostrava vedla již o tři góly, v závěru se však jasná záležitost změnila v nečekané drama.

"Zápas opět hlavně o kondičním účelu, aby ho hráči odběhali a napadali. To jsme tam viděli. Dokázali jsme soupeře přehrát a utéct na 3:0, ale pak jsme byli trochu bohorovní. Škoda, dostali jsme kontaktní gól a po chybě gólmana se utkání zdramatizovalo," hodnotí kouč Bohumil Páník.

Přípravné fotbalové utkání v Turecku:
Slovácko - Alkmaar 1:1 (0:1)
Branky: 88. Machalík - 33. Johnsen.
Slovácko: Daněk (46. Nemrava) - Šimko (60. Juroška), Hofmann (60. Mirosavljevič), Krejčí (46. Kadlec), M. Čivič (60. Reinberk) - Petr (60. Navrátil), Sadílek (60. Machalík), Anastasopulos (60. Daníček), Kalabiška (60. Rezek), Hellebrand (60. Janošek) - Kubala (60. Zajíc). Trenér: Svědík.
Zimní fotbalová Tipsport liga:
Skupina D (Orlová):
Baník Ostrava - Poprad 3:2 (1:0)
Branky: 32. Hrubý, 61. J. Šašinka, 63. Fillo - 76. Jančo, 81. z pen. Horváth.
Baník - I. poločas: Laštůvka - Celba, Procházka, Stronati, Granečný - Bolf, Mešaninov, Hrubý, Holzer - Kuzmanovič, J. Šašinka.
II. poločas: Budinský - Pazdera, Breda, Azackij, Granečný - Fillo, Jánoš, Kaloč, Jirásek - J. Šašinka, Diop. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: