Hyundai chce útočit na oba tituly

Tým Hyundai Motorsport dnes oficiálně představil své plány na letošní rok.

Hlavním cílem je bojovat o tituly jak ve značkách, tak v jezdcích. K tomu jim má pomoci nový šéf týmu Andrea Adamo i Sebastien Loeb.

Na začátek nechme promluvit nového šéfa týmu. "Naše cíle jsou stejné jako několik posledních let – tedy bojovat o tituly ve značkách i mezi jezdci. Je to důležité pro značku Hyundai i vozy s označením N. MS je ale velmi vyrovnané a i ostatní týmy budou mít stejné cíle. Musíme se soustředit na to, abychom vždy odváděli maximální výkony."

Thierry Neuville a Andreas Mikkelsen odjedou všechny soutěže MS. Dani Sordo pojede 8 soutěží, zbylých 6 pak Sebastien Loeb.

Jedničkou týmu zůstává Thierry Neuville. "Zimní přestávku jsme využili k dobití energie, abychom byli připraveni na další boj o titul. Pochopili jsme, že stabilní výkony jsou klíčové. Víme ale, že i konkurence je silná."

V nelehké situaci je Andreas Mikkelsen, kterému se loni nedařilo. "Chci na nepovedený rok 2018 zapomenout a začít sezónu v novém stylu. Loni nám chyběly výsledky, ale zase jsme se o voze hodně naučili. Cítím se teď lépe připraven. Jako jeden z dvojice jezdců, kteří jedou celý šampionát, je mi jasné, že se od nás pokaždé čeká umístění v popředí."

Dani Sordo si klade logicky jen dílčí cíle. "Naše cíle jsou jasné – být konkurenceschopný v každé soutěži, do které nastoupíme. Hyundai se pro mě stal mimořádným týmem a jsem rád, že u nich pojedu již šestou sezónu."

Tým si hodně slibuje i od Sebastiena Loeba. Výsledkově i po stránce reklamní. "Jsem rád, že jsem součástí takto silné sestavy," uvedl Loeb. "Je jasné, že auto bylo loni velmi konkurenceschopné, díky čemuž bojovali do poslední chvíle o titul. Já věřím, že si na vůz rychle zvyknu a ukážu rychlé tempo."

Komentářů celkem: 9
11. 1. 2019 16:151
0 0
Jsem zvědav kolik se zde zase vyplodí komentářů o "panu věčně druhém". Někteří už bez toho příspěvek ani nenapíší...

Sezóna to bude možná ještě zajímavější než loni smajlík
11. 1. 2019 17:072
0 0
To útočil i loni... smajlík
11. 1. 2019 17:363
0 0
Původně napsal Bartess
Jsem zvědav kolik se zde zase vyplodí komentářů o "panu věčně druhém". Někteří už bez toho příspěvek ani nenapíší...

Sezóna to bude možná ještě zajímavější než loni smajlík
Myslím, že Neuville bude v roce 2019 ještě rád vzpomínat na druhá místa z předchozích sezon... Na Ogiera ani Tanaka stačit nebude a týmový kolega Loeb mu v 6 soutěžích ukáže jak jezdit se stejným autem.
11. 1. 2019 17:394
0 0
A já si zase myslím že teprve po Švédsku se rozhodne kdo co vůbec pojede
11. 1. 2019 18:085
0 0
Ta sestava je super.Akorát jsem nemohl číst text jak jsem se smál té fotce smajlík
11. 1. 2019 18:206
0 0
souhlas ta fotka je fakt vtipná. Mám z ní pocit, že na PR oddělení v Hčku dělá tříletý kluk co má iPhona a photoshop.
11. 1. 2019 18:327
0 0
Původně napsal stik
A já si zase myslím že teprve po Švédsku se rozhodne kdo co vůbec pojede
Máš pravdu jen bych řekl po Korsice jak to ETmu půjde dá to celé to si přece nemůže nechat si to ujít smajlík
11. 1. 2019 19:198
1 0
Oni chtějí titul v jednotlivcích? To fakt počítají s tím, že Loeb pojede celou sezónu?smajlík
11. 1. 2019 20:339
0 0
No přiznávám se,asi jsem špatně pochopil smlouvu Mr.Loeba.Bylo někde dáno že na 2 roky a 6 podniků.A já to pochopil,že každý rok 3.A teď vlastně každý rok 6podniků.Nóó tak to si začínám myslet že pokud Mr Loeb bude mít výsledky a nebudou ho brzdit kvůli Neuvilovi tak bude určitě hodně vysoko.Nehledě na to kolik jim dá informací ohledně nastavení.A to on umí tak jak u nás R.Kresta.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!