Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Prosinec 2018


ikona
KarelR
blu-raydvdmeg: monstrum z hlubinmission: impossible - falloutuzasnakovi 2velka hra
Od prosince vám doma mohli dělat společnost Jason Statham, Tom Cruise, rodina Úžasňákových a, ehm, notně opožděná Jessica Chastain. 

Správně jste se dopočítali, že prosinec na domácích nosičích znamená srpen v kinech. Dostali jste tedy hned tři velké popcornovky a... jeden parádní rest z minulého ledna!

MEG: Monstrum z hlubin
Vychází: 5. prosince 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 538 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray), 788 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray)

Jason Statham vs. obří žralok. Čekal jsem poklidnou béčkovou fašírku, ona se z toho ale vyklubala vcelku epická podívaná, v níž nechybí výrazné trikové scenérie ani moderní podmořské lodě. Čínské peníze se tak zase jednou utrácely správným směrem. A přestože tu chybí pořádně napětí a krev (studio Stathama nalákalo na eRko a pak vyměklo...), jako popcornová oddechovka je MEG natolik fajn, že bych si zpětně klidně zašel i do IMAXu. (6/10)

Mission: Impossible - Fallout
Vychází: 5. prosince 2018
Cena: 358 Kč (DVD), 538 Kč (2x Blu-ray), 788 Kč (UHD Blu-ray + 2x Blu-ray)

Nevím, kde to celé skončí, ale chci být u každého kroku dopředu. Z Mission: Impossible se totiž stala vlajková loď akčních sérií, která po skvělé pětce nabízí ještě víc neskutečných cruiseovských kousků. Nikdy nezapomenu na to, jak mě jedno srpnové dopoledne bavila vrtulníková honička v Úžasňákových 2. Na jejich novinářskou ale přímo navazovala projekce Falloutu, takže jsem o pár hodin později sbíral čelist z podlahy, protože zdejší finále prostě nemá obdoby. Vím, pětka je o něco stylovější. Šestka je ale prostě těžkotonážní klenot, který dělá i z posledních dílů Rychle a zběsile komorní blbiny pro děcka. (9/10)

Úžasňákovi 2
Vychází: 5. prosince 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

První Úžasňákovi zůstali nepřekonáni, dvojka se ale rozhodně povedla. A hodně. Příběhově sice jde o dovětek k jedničce, takže je přímá návaznost spíš na obtíž. Všechno je tu ale znovu precizní a na humoru i akci se očividně dřelo do zemdlení. Brad Bird tak znovu ukazuje, že dokonale rozumí kresleným filmům. Jen se holt smířil s až moc průhledným scénářem, a i když obě linky plní svoji funkci (pan Úžasňák dodává humor a paní Úžasňáková akci), je z toho "jen" zábavný nadprůměr, což je na návrat do zlaté pixarovské éry trochu málo. Snad se v případné trojce zase pojede na doraz. (8/10)

Velká hra
Vychází: 5. prosince 2018
Cena: 268 Kč (DVD)

Pokud jste Velkou hru neviděli v kině, museli jste na DVD (nemáme ani blůčko!) čekat celý jeden rok. Taková prodleva je vražedná a není divu, že se u nás o filmu vůbec nemluví. Zrovna režijní debut Aarona Sorkina by si přitom zasloužil spoustu pozornosti, a to nejen kvůli hereckým výkonům Jessicy Chastain a Idrise Elby. Tihle dva ve filmu řeší (skutečný) divoký život Molly Bloom, která šéfovala pokerovým hrám pro exkluzivní klientelu. A i když to zní jako obyčejné životopisné drama, Sorkin režíruje stejně úderně jako píše a omotá si vás kolem prstu už první (kupodivu lyžařskou) scénou. Dejte tedy Velké hře dodatečně šanci. Případ Sloan totiž není jediným důkazem, že je Jessica absolutní bohyně. (8/10)

Dále v prosinci vyšlo: Hastrman, Miss Hanoi, Plán útěku 2, Příběh koček, Temné síly

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace